Πτώση πέραν του 1% για το πετρέλαιο με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης ενέργειας

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 1% την Τετάρτη μετά τα στοιχεία των ΗΠΑ που έδειξαν μεγάλες αυξήσεις στα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ, διογκώνοντας τις παγκόσμιες προμήθειες, ακόμη και όταν ο ΟΠΕΚ+ έχει ενισχύσει την παραγωγή, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη ζήτηση ενέργειας.

Το Brent έχασε 87 σεντς ή 1,3% στα 64,76 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 74 σεντς ή 1,2% στα 62,63 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης διογκώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση κατά 600.000 βαρέλια. Τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατ. βαρέλια έναντι των προσδοκιών για αύξηση 1 εκατ. βαρελιών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Τα σχέδια των παραγωγών του ΟΠΕΚ+ να αυξήσουν την παραγωγή κατά 411.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Ιούλιο επιβάρυναν επίσης τους επενδυτές.

Την Τρίτη, και οι δύο δείκτες αναφοράς σκαρφάλωσαν περίπου 2% σε υψηλό δύο εβδομάδων, λόγω των ανησυχιών για διαταραχές της προσφοράς και των προσδοκιών ότι το Ιράν, μέλος του ΟΠΕΚ, θα απορρίψει μια πρόταση των ΗΠΑ για την πυρηνική συμφωνία που αποτελεί κλειδί για τη χαλάρωση των κυρώσεων.

Η Ρωσία κατέγραψε μείωση 35% στα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο τον Μάιο, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει τη Μόσχα πιο ανθεκτική σε περαιτέρω αυξήσεις της παραγωγής του ΟΠΕΚ+, καθώς τέτοιες κινήσεις επιβαρύνουν τις τιμές του αργού.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία κατέληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε συμβιβασμό σχετικά με το σχέδιο αύξησης της παραγωγής του Ιουλίου, καθώς το Ριάντ πίεζε για περισσότερα και η Μόσχα υποστήριζε μια παύση, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές του ΟΠΕΚ+ με γνώση των συνομιλιών.

Την Τρίτη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι επιπτώσεις της εμπορικής πολιτικής του Τραμπ έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, γεγονός που με τη σειρά του θα επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι παραγωγικές δραστηριότητες στον Καναδά, μέρος των οποίων είχε διακοπεί λόγω πυρκαγιών, ξεκίνησαν εκ νέου την Τετάρτη.

Η εταιρεία Canadian Natural Resources δήλωσε ότι επανεκκίνησε τη λειτουργία της μονάδας πετρελαϊκής άμμου Jackfish 1 στη βόρεια Αλμπέρτα, αφού διαπίστωσε ότι οι πυρκαγιές στην περιοχή βρίσκονταν σε ασφαλή απόσταση.

Οι πυρκαγιές στον Καναδά είχαν μειώσει την παραγωγή της χώρας κατά περίπου 344.000 bpd, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters την Τρίτη.

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των τιμών του πετρελαίου
Άνοδος 1,5% στις τιμές πετρελαίου λόγω γεωπολιτικού ρίσκου και περιορισμένων αποθεμάτων
Στέλνει μήνυμα για την ηλεκτρική διασύνδεση η Κομισιόν-«Πλήρως αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση του GSI»
ΟΠΕΚ: Αυτά είναι τα τρία κρίσιμα σημεία για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πράσινη μετάβαση
Πτωτικές τάσεις στο πετρέλαιο με φόντο την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων
Αντιδρούν στην αύξηση κατά 3% των τιμών ηλεκτρισμού οι καταναλωτές-«Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ανεπαίσθητη»
Διαψεύδει Παπαναστασίου για… λειψό «Προμηθέα» η CPP-«Ανακριβείς οι ισχυρισμοί για απουσία εξαρτημάτων»
Κτυπούν κόκκινο... Στα ύψη λόγω καύσωνα οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Έξτρα παράταση για το σχέδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση-Η νέα προθεσμία
Συγκρατημένη αισιοδοξία ExxonMobil για τη δυναμική του κοιτάσματος...Ενημέρωσε Χατζηπαντέλα για τον «Πήγασο»