Powered by

Στη Ντόχα ο Γιώργος Παπαναστασίου...Στο επίκεντρο οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Κύπρου-Κατάρ

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου μετέβη στη Ντόχα, όπου εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις εργασίες του διεθνούς επιχειρηματικού και επενδυτικού συνεδρίου Qatar Economic Forum που πραγματοποιείται στις 20 με 22 Μαΐου 2025.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας αναφέρει ότι στο περιθώριο της σημερινής έναρξης του συνεδρίου, ο κ. Παπαναστασίου είχε το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ, Sheikh Faisal Thani Al Thani, με τον οποίο εξέτασαν τους τρόπους και τις προοπτικές για προώθηση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Κατάρ.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δυνατότητα από κοινού προώθησης πρωτοβουλιών για την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, με τον Υπουργό Εμπορίου να ενημερώνει τον ομόλογό του για την πρόθεση του Υπουργείου να διοργανώσει, μέσω του Κυπριακού Εμπορικού Κέντρου στο Ντουμπάι, επιχειρηματική αποστολή στο Κατάρ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2025, προστίθεται.

Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Παπαναστασίου προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κατάρ και, ακολούθως, με την ηγεσία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών του Κατάρ (Qatari Businessmen Association).

Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε project management για το τερματικό η ΕΤΥΦΑ-Η εταιρεία που αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή
Σημαντική άνοδος στο ΧΑΚ εν μέσω αυξημένου όγκου συναλλαγών
Εντυπωσιακό ενδιαφέρον στο Λονδίνο για το «Minds in Cyprus»-Μια πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας
Neocleous Tower: Ο νέος εμπορικός προορισμός της Λεμεσού επαναπροσδιορίζει το εργασιακό lifestyle
Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Στη Ντόχα ο Γιώργος Παπαναστασίου...Στο επίκεντρο οι εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Κύπρου-Κατάρ
Προχωρά η μελέτη για την ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας-Ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ Ελλάδας
Νίκος Χριστοδουλίδης: Αντανάκλαση της θετικής δυναμικής της οικονομίας μας οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν
Εγκρίνει το σχέδιο δράσης για επιστροφή ταλέντων στην Κύπρο το Υπουργικό-Τεράστιο το ενδιαφέρον για την εκδήλωση στο Λονδίνο
Χαιρετίζει αλλά κρατά μικρό καλάθι για τις εξαγγελίες για Λεμεσό το ΕΒΕΛ-Ζητά σαφή και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα