Τρία κυπριακά case studies φωτίζουν το μέλλον του BIM στο Cyprus Autodesk Forum 2025

Τρεις ξεχωριστές κυπριακές παρουσιάσεις που αναδεικνύουν τη χρήση του BIM (Building Information Modeling) στην πράξη φιλοξενεί η Alphanetrix στο πλαίσιο του προσεχούς Cyprus Autodesk Forum 2025.

Η Katriona Eleni Pillay, Senior Architect της EKKY Studio Architects, θα παρουσιάσει το case study «From Concept to Coordination: BIM in Large-Scale Residential Design». Η παρουσίαση εστιάζει στον σχεδιασμό ενός μεγάλου οικιστικού έργου στην Πάφο, όπου το Revit χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη λεπτομερούς 3D μοντέλου.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις ενωμένους οικιστικούς όγκους που σχηματίζουν μια αυλή με καφέ, γυμναστήριο, κήπο και πισίνα. Η Katriona, απόφοιτος του Bartlett School of Architecture και πρώην Associate Architect στη Foster + Partners, μεταφέρει τη διεθνή εμπειρία της στον κυπριακό αρχιτεκτονικό διάλογο.

Ο Σωτήρης Σωτηρίου, Founding Principal & Technical Director της ASD Sotiriou, θα αναλύσει το θέμα «Adopting BIM in Structural Design in the Cyprus Region». Μέσα από πρακτικά παραδείγματα, θα περιγράψει τη διαδικασία υιοθέτησης του BIM στη στατική μελέτη, τα οφέλη και τις προκλήσεις.

Η εμπειρία του από διεθνή έργα και η τεχνική του εξειδίκευση στη μη γραμμική ανάλυση τον καθιστούν ιδανικό εισηγητή για το πώς το BIM μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον τομέα των δομικών έργων στην Κύπρο.

Τέλος, οι Θεόδωρος Ζάρκας (Head Architect – Team Leader) και Παρασκευή Κομοδρόμου (Architect Engineer, BIM Manager) από την J+A Philippou Architects Engineers θα παρουσιάσουν το θέμα «Ο Ρόλος του BIM στην Αρχιτεκτονική». Η παρουσίαση εξετάζει πώς το BIM ενισχύει την ακρίβεια του σχεδιασμού, διευκολύνει τη συνεργασία και προάγει τη βιωσιμότητα.

Οι δύο αρχιτέκτονες, με εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας έργα όπως η Μαρίνα Αγίας Νάπας, φέρνουν στο προσκήνιο τη δυναμική που έχει το BIM στο τοπικό αρχιτεκτονικό οικοσύστημα.

Τα τρία case studies συνθέτουν ένα μοναδικό πρόγραμμα που αποδεικνύει πώς η τεχνολογία, η τεχνογνωσία και η εμπειρία συναντώνται στην Κύπρο για να διαμορφώσουν το μέλλον της κατασκευής και του σχεδιασμού. Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά τις πιο σύγχρονες προσεγγίσεις στον χώρο του BIM.

Το συνέδριο

Το Cyprus Autodesk Forum θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2025, στις 17:00, στο Discovery Hall του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με επίκεντρο τις εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής μεταμόρφωσης των κατασκευών και των υποδομών.

Θα παρουσιάσει πώς εργαλεία της Autodesk, όπως τα Revit, AutoCAD, η AEC Collection και το Autodesk Construction Cloud, ενισχύουν τη συνεργασία, απλοποιούν τις διαδικασίες και οδηγούν στην επιτάχυνση της ψηφιακής εξέλιξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσιάσεις από κορυφαίους επαγγελματίες, τόσο από την Autodesk όσο και από τον κυπριακό χώρο όπως αναφέρεται παραπάνω.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δικτύωση και cocktail, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να δημιουργήσουν συνέργειες για την επόμενη ημέρα του κλάδου.

Ποιους αφορά

Το Cyprus Autodesk Forum απευθύνεται σε ανώτατα στελέχη και decision-makers από τους τομείς της αρχιτεκτονικής, του μηχανικού, των υποδομών, των τεχνολογιών πληροφορικής και της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στα προγράμματα της ΑνΑΔ από τον Γενάρη του 2026 οι αγρότες-Χαιρετίζουν οι αγροτικές οργανώσεις
Το δεύτερο πακέτο τροποποιήσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση-Σημαντικές βελτιώσεις για δήμους, ΕΟΑ και κοινότητες
ERB ASFALISTIKI: Στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Πανεπιστήμιο Λεμεσού: Προκήρυξη υποτροφιών εις μνήμη του Γιαννάκη Ιωαννίδη για το ακαδημαϊκό έτος 2025-26
Η Κύπρος στο επίκεντρο της έρευνας για τον εγκέφαλο... Συμμετοχή του ΙΝΓΚ στο META-BRAIN
Η μάχη για την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας πριν να είναι πολύ αργά
Η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να στηρίζει την Τράπεζα Αίματος
Αλλάζοντας το παιχνίδι: Εκείνοι που καινοτομούν-Εκείνοι που εμπνέουν
Αλλάζοντας οπτική: Με το βλέμμα στραμμένο προς ανατολάς η Κύπρος
Η λειτουργία, οι στόχοι του ΟΚΥπΥ και το μεγάλο ερώτημα της αυτονόμησης