«Δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο, ούτε και πρέπει τα παιδιά των ιδιοκτητών να ακολουθούν τα βήματα των γονιών τους. Μόνο οι ικανοί άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν στις επιχειρήσεις», τόνισε ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος, Caramondani Bros Public Co Ltd, σημειώνοντας ότι «παρότι είμαστε οικογενειακή επιχείρηση, μέχρι πρόσφατα διοικούμασταν από ξένους, οι οποίοι ήταν διευθυντές στις διάφορες εταιρείες».
Μιλώντας στο πλαίσιο του «The New Gen Leaders stage» στο INSPIRE 2025, o κ. Καραμοντάνης δήλωσε ότι «η επιλογή του επαγγέλματος πρέπει να είναι αυτό που αγαπάς, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας» και εξήγησε ότι «την ίδια σχέση που έχω με τη Μιλένα, έχω και με τους διευθυντές μου. Δεν μπορεί μια εταιρεία να δουλέψει εάν ο Σταύρος Καραμαντάνης πάει στις 10 στη δουλειά. Με τον ίδιο τρόπο που μιλώ και σέβομαι τους συνεργάτες μου, μιλώ και στα παιδιά μου. Δεν είμαι αυστηρός, είμαι απαιτητικός. Έχω μια πολύ καλή σχέση με όλο το προσωπικό, μια οικειότητα που θεωρώ ότι βοηθά τον άλλον να αποδίδει».
«Επειδή η υπογραφή γράφει "Καραμοντάνη" και πρέπει να είμαστε σημαιοφόροι, τα παιδιά μου πρέπει να κερδίσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους. Όπως με έμαθε και μένα ο πατέρας μου: όταν την κερδίσεις, τελείωσε, μετά είναι πιστοί», πρόσθεσε.
«Είμαστε 75 χρόνια σαν Όμιλος Καραμαντάνη. Προσδοκούμε να μεγαλώσουν τα εστιατόρια που ανοίξαμε τώρα. Η πρόκληση για τις οικογενειακές επιχειρήσεις είναι να είναι επιτυχημένες και να έχουν συνέχεια», είναι το μήνυμα που έστειλε καταληκτικά ο Σταύρος Καραμοντάνης.
- Διαβάστε επίσης: Γιώργος Λεπτός: Η επέκταση στο εξωτερικό, η πρώτη πρόκληση και η επιτυχία που δεν έρχεται με τηλέφωνα και e-mails
- Διαβάστε επίσης: Γιάννης Μάτσης: Η πιο δύσκολη απόφαση που πήρε ως CEO της Ελληνικής Τράπεζας και η συμβουλή του στους νεότερους
Μιλένα Καραμοντάνη: Επέκταση με δεύτερο εστιατόριο στη Λευκωσία
Από την πλευρά της, η Μιλένα Καραμοντάνη, Γενική Διευθύντρια, Margherita Artigianale Cyprus, ανέφερε ότι, η επικοινωνία και η συνεργασία της με τον πατέρα της είναι άψογη.
«Έκανα ένα μεταπτυχιακό για να μπω με την αξία μου στην εταιρεία. Τότε θέλαμε να φέρουμε και την εστίαση στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και, επειδή είμαστε και λίγο "pro Italians", αποφασίσαμε να πάω να σπουδάσω και να επενδύσουμε. Κάνω κάτι που μου αρέσει και ο πατέρας μου είναι ο επενδυτής», σημείωσε.
Στη συνέχεια μιλώντας για τα επιχειρηματικά πλάνα τους ανέφερε ότι μετά τη Μαρίνα Αγίας Νάπας «ανοίγουμε και δεύτερο εστιατόριο, στη Λευκωσία. Ιδανικά, αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε και τρίτο και τέταρτο. Ωστόσο, για μας το πρωτεύον είναι η συνέπεια και η ποιότητα. Το όραμά μου είναι να δημιουργώ εστιατόρια που να είναι πάντα τέλεια, κάθε μέρα και κάθε ώρα, όχι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα».