Powered by

Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat

Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια εβδομαδιαίας απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2024, με μέσο όρο 39,8 ώρες εργασίας την εβδομάδα στην κύρια εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Eurostat.

Αμέσως μετά κατατάσσεται η Βουλγαρία, με 39,0 ώρες, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη διάρκεια εβδομαδιαίας εργασίας στην ΕΕ. Στην τρίτη και τέταρτη θέση ακολουθούν η Πολωνία (38,9 ώρες) και η Ρουμανία (38,8 ώρες).

Η Eurostat σημειώνει ότι στη Βουλγαρία οι πραγματικές εβδομαδιαίες ώρες εργασίας παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με το 2023, ενώ συνολικά στην ΕΕ, ο μέσος όρος για εργαζομένους ηλικίας 20-64 ετών (πλήρους και μερικής απασχόλησης) ήταν 36,0 ώρες, μειωμένος σε σύγκριση με το 2023 (36,1 ώρες) και το 2014 (37,0 ώρες).

Αντίθετα, τη συντομότερη εβδομάδα εργασίας κατέγραψαν οι Κάτω Χώρες με 32,1 ώρες, ακολουθούμενες από τη Δανία, τη Γερμανία και την Αυστρία (όλες με 33,9 ώρες).

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη διάρκεια εργασίας στην ΕΕ ήταν η γεωργία, δασοκομία και αλιεία (41,2 ώρες), η εξόρυξη και λατομεία (38,8) και οι κατασκευές (38,7), ενώ τις λιγότερες ώρες εργασίας παρουσίασαν οι δραστηριότητες νοικοκυριών ως εργοδότες (26,7), η εκπαίδευση (31,9) και οι τέχνες, ψυχαγωγία και αναψυχή (32,9).

Δειτε Επισης

Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
O Τραμπ θα ανακοινώσει πρόωρα τον αντικαταστάτη του Πάουελ-Πιέσεις στο δολάριο
Κίνα: Επενδύει στην κατανάλωση για να ενισχύσει την οικονομία
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι το ευρώ-Πλησιάζει το όριο του 1,2 δολαρίου
Ανάκαμψη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με ώθηση από υβριδικά και EVs
Bloomberg: Έτοιμη για αντίποινα η Ε.Ε. εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βασικούς δασμούς
Πράσινο από την ΕΚΤ στην εξαγορά της Mediobanca από Monte dei Paschi
Μεγάλες απώλειες για τον χρυσό καθώς υποχωρεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος
Επιμένει ο Πάουελ παρά τις πιέσεις Τραμπ-Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια