Ανακάμπτει η τιμή του χρυσού-Παραμένει πάνω από τα $3.000 η ουγγιά
InBusinessNews 08:41 - 14 Μαΐου 2025

Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο μέταλλο μετά την κατρακύλα της Δευτέρας.
Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,4% στα 3.246,95 δολάρια ανά ουγγιά μετά την βουτιά της Δευτέρας μέχρι τα 3.207,30 δολάρια.
Τα futures του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκαν κατά 0,6% και έκλεισαν στα 3.247,8 δολ.
Η διόρθωση της Δευτέρας στο πολύτιμο μέταλλο ακολούθησε την είδηση για συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας να μειώσουν τους δασμούς για μια περίοδο 90 ημερών. Αυτό άμβλυνε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.
Μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη το Σαββατοκύριακο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα μειώσουν τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 30% από 145%, ενώ η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ στο 10% από 125%.
Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι spot σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% στα 32,89 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα σκαρφάλωσε 1,4% στα 985,92 δολ. και το παλλάδιο κέρδισε 1% στα 955,15 δολ.