CSW69: Η επίτιμη πρόξενος των Φιλιππινών στην Κύπρο ανέδειξε την ενσυναίσθηση ως το κλειδί για ενδυνάμωση γυναικών

«Η πρόοδος δεν αφορά μόνο το να σπάμε τα εμπόδια, αλλά και να διασφαλίζουμε ότι κανείς δεν μένει πίσω», δήλωσε η Επίτιμη Πρόξενος των Φιλιππινών στην Κύπρο, Charmagne Garcia-Laconico, κατά την 69η Σύνοδο της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών (CSW69) στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας για «τον ρόλο της ενσυναίσθησης στην ενδυνάμωση των γυναικών στη ψηφιακή εποχή», η Garcia-Laconico τόνισε το πώς η ηγεσία με επίκεντρο την ενσυναίσθηση, μπορεί να μεταμορφώσει τους χώρους εργασίας και τις κοινότητες.

Αναφέρθηκε σε παραδείγματα προγραμμάτων καθοδήγησης και πολιτικών χωρίς αποκλεισμούς, που έχουν βοηθήσει γυναίκες στην Κύπρο να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους και να μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα στον τομέα της τεχνολογίας.

filippin

Αναφερόμενη σε έκθεση της McKinsey & Company, σημείωσε ότι οι ποικιλόμορφες ομάδες οδηγούν σε μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ έρευνα της Deloitte κατέδειξε ότι η ενσυναίσθηση και η συνεργασία είναι βασικά χαρακτηριστικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον καθοδηγούμενο από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Στον σημερινό κόσμο, όπου η τεχνολογία εξελίσσεται με πρωτοφανή ταχύτητα, η ανθρώπινη σύνδεση, η ικανότητά μας να συμπονάμε, να στηρίζουμε και να ηγούμαστε με κύριο χαρακτηριστικό την καλοσύνη, είναι αυτή που πραγματικά οδηγεί την πρόοδο», είπε.

filippin2

«Ενώ η καινοτομία διαμορφώνει το πώς εργαζόμαστε και ζούμε, η ενσυναίσθηση καθορίζει πόσο μακριά θα φτάσουμε ως κοινωνία».

Η Επίτιμη Πρόξενος τόνισε επίσης την ανάγκη για ψηφιακό εγγραμματισμό και προγράμματα ηγεσίας, ώστε οι γυναίκες να αποκτήσουν τις δεξιότητες για να προοδεύσουν στο εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον, αναφέροντας ως παράδειγμα την επιτυχία startups εταιρειών στη Νοτιοανατολική Ασία, στο τιμόνι των οποίων βρίσκονται γυναίκες.

filippin3

Υπέδειξε ότι η ενδυνάμωση αποτελεί συλλογική ευθύνη, καλώντας, την ίδια ώρα, τους άνδρες να αποτελέσουν ενεργούς συμμάχους στην προώθηση της ισότητας των φύλων. «Κάθε ενθάρρυνση, κάθε ευκαιρία που μοιραζόμαστε και κάθε πράξη καθοδήγησης δημιουργεί ένα κύμα αλλαγής», είπε.

Η Garcia-Laconico έκλεισε προτρέποντας να επενδύσουμε σε προγράμματα καθοδήγησης, να προάγουμε την ενσωμάτωση και να δημιουργήσουμε χώρους όπου οι γυναίκες είναι ορατές, ακούγονται και γιορτάζονται. «Όταν ενδυναμώνουμε η μία την άλλη, δεν αλλάζουμε απλώς ζωές, αλλάζουμε τον κόσμο».

Δειτε Επισης

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation ήταν χρυσός χορηγός του φιλανθρωπικού δείπνου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Νέο ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με χρηματοδότηση €200.000 από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας
Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ για συμμετοχή του Andrew Budzinski στο μετοχικό κεφάλαιο
Σεμινάριο Harris Kyriakides: «Latest Developments in Banking Litigation»
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Έμπρακτη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»-Τα σχέδια που έρχονται
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Έκκληση ΣΥ.ΚΕ.Α.Α. προς βουλευτές: Μην επιβραβεύσετε την ανισότητα, προστατέψτε τους ασθενείς
Σημαντικό βήμα για επέκταση του παγκόσμιου δικτύου του AUB Mediterraneo-Υπέγραψε MoU με το Πανεπιστήμιο Jiliang Κίνας