Ξεκινά η επισκευή του αθλητικού κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό-Στα €3,8 εκατ. το κόστος
InBusinessNews 07:48 - 16 Απριλίου 2025

Τα επόμενα καθοριστικά βήματα, όσον αφορά στα έργα που θα γίνουν στο αθλητικό κέντρο «Γλαύκος Κληρίδης» στον Αγρό, καθώς σήμερα, 15 Απριλίου 2025, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις επισκευές και τη συντήρησή του, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου του ΚΟΑ, Γιάννη Ιωάννου, με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπο Χριστοφίνα, και τον Κοινοτάρχη Αγρού, Αντώνη Τσολάκη, που πραγματοποιήθηκε στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού την Τρίτη.
Σε δελτίο Τύπου του ΚΟΑ αναφέρεται ότι το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται στα 3,8 εκατ. ευρώ (συν Φ.Π.Α.), ποσό που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ, και η διάρκεια αποπεράτωσης του έργου οριοθετείται στους 18 μήνες.
Σύμφωνα με τον ΚΟΑ η συντήρηση του αθλητικού κέντρου «Γλαύκος Κληρίδης» μπαίνει στην τελική ευθεία μετά τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και την εξασφάλιση έγκρισης από το Υπουργείο Οικονομικών.
Προστίθεται ότι το αθλητικό κέντρο είχε κλείσει για το κοινό τον Νοέμβριο του 2018 μετά από σχετική εκτίμηση κινδύνων που είχε γίνει, λόγω σημαντικών φθορών στην υποδομή του και πως μετά από ενέργειες του ΚΟΑ, μέρος του Σταδίου άρχισε να λειτουργεί ξανά από τον Μάιο του 2019 με νέα καλωδίωση μέσω ηλεκτρογεννήτριας, που παραχωρήθηκε από την Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού – μία προσωρινή λύση μέχρι την επισκευή του αθλητικού κέντρου.
Αναφέρεται ακόμα ότι ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και ο Κοινοτάρχης Αγρού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η επισκευή του αθλητικού κέντρου παίρνει μετά από αρκετά χρόνια σάρκα και οστά.