Powered by

Άλμα πέραν του 7% για το Bitcoin μετά την «ανάσα» που έδωσε ο Τραμπ στις αγορές

Άλμα άνω του 7% σημειώνει το Bitcoin, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την παύση 90 ημερών στην εφαρμογή των αμοιβαίων δασμών.

Η τιμή του Bitcoin «σκαρφάλωσε» στα 82.350,37 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics, ενώ προηγουμένως είχε πέσει στα 74.567,02 δολάρια.

Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν 25% από τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου, εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η πολιτική επιβολής δασμών του Τραμπ και τα αντίμετρα των υπόλοιπων χωρών.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει για 90 ημέρες την επιβολή των υψηλότερων αμοιβαίων δασμών, ενώ αυξάνει τους δασμούς στην Κίνα στο 125% (από το 104%).

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής του, η Wall Street «εκτοξεύεται», σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι της τελευταίας πενταετίας.

Δειτε Επισης

Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»
Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις η Τράπεζα της Αγγλίας-Μείωσε το βασικό της επιτόκιο στο 4,25%
Τραμπ: Ανακοίνωσε «πλήρη και συνολική» εμπορική συμφωνία με Βρετανία-«Μεγάλη τιμή…»
Ολοταχώς για τα $100.000 το Bitcoin-Περιορίζονται οι φόβοι για το εμπόριο