Powered by

Γιάννης Παναγιώτου: Επιτεύχθηκε ο στόχος για πλήρη απασχόληση την πρώτη διετία-«Εργασιακό επίτευγμα με ισχυρό θετικό αντίκτυπο»

Η επίτευξη του κυβερνητικού στόχου για διαμόρφωση συνθηκών πλήρους απασχόλησης εντός της πρώτης διετίας της διακυβέρνησης αποτελεί ένα σημαντικό εργασιακό επίτευγμα με ισχυρό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

«Η σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για τα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού επιβεβαιώνει και επισημοποιεί την εκτίμηση για μείωση της ανεργίας κατά το έτος 2024 σε ποσοστό μικρότερο του 5%, που συνεπάγεται ότι έχουν πλέον διαμορφωθεί συνθήκες πλήρους απασχόλησης με τον περιορισμό της ανεργίας στο 4,9%, που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το 2008», τονίζει ο υπουργός.

Συνεχίζουμε, προσθέτει, τη μεθοδική υλοποίηση του Προγράμματος Διακυβέρνησης για τη συνέχιση της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και για τη συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων της πρώτης διετίας, μέσα από τη βελτίωση των μηχανισμών διασύνδεσης του ανθρώπινου δυναμικού με τις θέσεις εργασίας, την αύξηση της συμμετοχής σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και την πλήρη αξιοποίηση των σχεδίων ενίσχυσης της απασχόλησης.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο