Δύο ανακοινώσεις της Ελληνικής Τράπεζας για τις αλλαγές στο μετοχικό της κεφάλαιο
InBusinessNews 09:16 - 13 Φεβρουαρίου 2025
![ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΑ-EUROBANK](/images/e-2sHbKzcssFtGwM7zovUcNtf5g=/847391/width-750/2025/02/13/ELLENIKE-DEMETRA-EUROBANK.jpg)
Την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Eurobank στο μετοχικό της κεφάλαιο και την ταυτόχρονη έξοδο της Demetra από αυτό, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της στο ΧΑΚ, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει πως, «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2025 και γνωστοποίησης που παραλήφθηκε από την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. στις 11 Φεβρουαρίου 2025, η Τράπεζα ανακοινώνει την ολοκλήρωση της απόκτησης επιπρόσθετων 154.832.195 μετοχών από την Eurobank Α.Ε., αυξάνοντας την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας από 55,96% σε 93,47%».
- Διαβάστε εδώ: Νέα εποχή για την Ελληνική και νέο σχήμα ως η μεγαλύτερη τράπεζα στην Κύπρο-Βασικός μέτοχος και επίσημα η Eurobank
Παράλληλα σε δεύτερη ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2025 και της γνωστοποίησης που παραλήφθηκε από την Τράπεζα στις 11 Φεβρουαρίου 2025, ανακοινώνεται ότι η πώληση του 21,33% της DEMETRA HOLDINGS PLC, συνολικά 88.064.705 μετοχές, έχει ολοκληρωθεί και συνεπώς η συμμετοχή της DEMETRA HOLDINGS PLC στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας έχει μειωθεί από 21,33% σε 0%».