Jumbo: Αυξημένες κατά 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο τον Ιανουάριο

Ετήσια αύξηση 3% κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Όμιλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «παρά το παρατεταμένο κλείσιμο της Διώρυγας του Σουέζ, καταγράφονται ενδείξεις βελτίωσης στους χρόνους παράδοσης των εμπορευμάτων, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Από την άλλη, προστίθεται, οι πρόσφατες αποφάσεις για την επιβολή ή αύξηση δασμών σε βασικά προϊόντα (Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα) δημιουργούν ανησυχία για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η διοίκηση του Ομίλου, πάντως, εκτιμά ότι η αυξημένη αβεβαιότητα γύρω από τους δασμούς, σε συνδυασμό με την πρόσφατη άνοδο του ενεργειακού κόστους και τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου, προκαλούν ανησυχίες για ενδεχόμενη αναζωπύρωση του πληθωρισμού.

«Τα ανωτέρω δυσχεραίνουν τη δυνατότητα ακριβούς πρόβλεψης για το 2025. Μία πρώτη εκτίμηση για το 2025, θα ήταν χρήσιμο να δοθεί μετά το πρώτο τετράμηνο όπου πιθανόν η κατάσταση να καταστεί περισσότερο ερμηνεύσιμη», τονίζεται.

Σε ένα τόσο ασαφές διεθνές σκηνικό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Όμιλος JUMBO επιμένει να διατηρεί προσιτές τις τιμές των προϊόντων, διατηρώντας αναλλοίωτη τη σχέση κόστους - ποιότητας υπέρ των καταναλωτών.

Σε επίπεδο Ομίλου, αναφέρεται περαιτέρω, οι πωλήσεις, κατά τον Ιανουάριο 2025, αυξήθηκαν κατά 11% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι, σημαντικό μέρος της αύξησης των πωλήσεων του Ιανουαρίου 2025, οφείλεται στους συνεργάτες (franchisees) που διατηρούν καταστήματα που φέρουν το σήμα JUMBO. Επομένως παρά τα αισιόδοξα μηνύματα, η επίδοση του Ιανουαρίου δεν πρέπει να προβληθεί ως δεδομένη για το σύνολο της οικονομικής χρήσης.

Σημειώνεται πως, μέσω συνεργασιών, ο Όμιλος έχει σήμερα παρουσία με 39 καταστήματα που φέρουν το σήμα JUMBO, σε 7 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Ισραήλ) έναντι 36 καταστημάτων τον Ιανουάριο του 2024.

Η πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου 2025

  • Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2025, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +15% περίπου που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πωλήσεων χονδρικής και στην αύξηση των εξαγωγών προς τους franchisees.

  • Κύπρος

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Ιανουάριο του 2025, ήταν αυξημένες κατά 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

  • Βουλγαρία

Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +2% περίπου τον Ιανουάριο του 2025, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

  • Ρουμανία

Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +5% περίπου τον Ιανουάριο του 2025, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Δειτε Επισης

Toyota Κύπρου: Απολογείται για SMS για takata σε μη επηρεαζόμενους πελάτες-Από το ΤΟΜ η βάση δεδομένων
Όμιλος Παπαέλληνας: Φέρνει και παρουσίασε το Panadol Duo στην κυπριακή αγορά
EvZeen.com: Έκτα γενέθλια με επιπλέον εκπτώσεις και δώρα- Ένας αξιόπιστος online προορισμός
Πετρολίνα: Πού βρίσκεται η εξαγορά της ExxonMobil Cyprus, τα κέρδη για το 2024 και η διανομή μερίσματος
Οριακή άνοδος του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Ανακοίνωσε... Beautyline η Wolt-Ισχυροποιεί περαιτέρω την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά ομορφιάς
Αισιοδοξεί το λιανεμπόριο λόγω τουρισμού εν μέσω ενεργειακής και υδατικής κρίσης-Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης
Δυναμική είσοδος Punin Group στον τομέα της οινοποιίας-Εξαγόρασε το Hadjiantonas Winery
Εξοπλισμός για κάθε επιχείρηση με τη σφραγίδα της ΙΚΕΑ
Σκλαβενίτης Κύπρου: Τρέχει το πλάνο ανακαινίσεων και ενσωμάτωσης των καταστημάτων Παπαντωνίου στο δίκτυό της