Powered by

Προβλήματα και καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Γερμανίας λόγω βλάβης στο σύστημα ελέγχου επιβατών

Σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις προκαλούν διακοπές στο σύστημα ηλεκτρονικών ελέγχων της αστυνομίας σε πολλά αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με την BILD, αυτή την ώρα δεν είναι εφικτός ο έλεγχος ταξιδιωτών από χώρες εκτός ζώνης Σένγκεν, ενώ έλεγχοι που διενεργούνταν ηλεκτρονικά γίνονται τώρα χειροκίνητα, απαιτώντας πολύ περισσότερο χρόνο.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, υπεύθυνος για το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, δήλωσε πριν από λίγο στην BILD: «Οι συνάδελφοί μας πρέπει να κάνουν με το χέρι πολλά πράγματα που έκανε μέχρι τώρα το σύστημα. Προς το παρόν το κάνουμε ακόμα».

Την ίδια ώρα το δημόσιο δίκτυο WDR ανέφερε μεγάλες ουρές στη ζώνη ασφαλείας του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ, όπου πολλοί επιβάτες περίμεναν πάνω από δύο ώρες.

Προς το παρόν δεν είναι δυνατή η είσοδος στη Γερμανία εκτός της ζώνης Σένγκεν, μετέδωσε το δίκτυο, επικαλούμενο ενημέρωση από το αεροδρόμιο.

Δειτε Επισης

Barclays: Οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη από το 2026 με αιχμή τη Γερμανία
Ομόφωνη στήριξη Ecofin στην ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2026
Νέα επίθεση Τραμπ κατά Πάουελ-«Αργός και καταστροφικός, μας κοστίζει δισεκατομμύρια»
Ντομπρόβσκις: Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι για αντίποινα
Ικανοποίηση Κομισιόν για την συμφωνία αύξησης αποτελεσματικότητας κεφαλαιαγορών Ε.Ε.-Σημαντικά οφέλη
Διατηρεί στο 4,25% το επιτόκιό της η Τράπεζα της Αγγλίας-Απογοητεύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Στην εποχή των μηδενικών επιτοκίων εισέρχεται η Ελβετία-Ανησυχία για επιστροφή σε αρνητικά επιτόκια
Δεν γλιτώνει το πρόστιμο-μαμούθ €4 δις από την Ε.Ε. η Google… «Αναποτελεσματικά τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλε»
Στο χείλος της ύφεσης η οικονομία της Ρωσίας-Τα υψηλά επιτόκια πνίγουν τις επενδύσεις
Λαγκάρντ: Το ευρωπαϊκό εμπόριο αντίβαρο στις παγκόσμιες αναταράξεις