Powered by

Πώς τοποθετείται η Εισαγγελία μετά την αποτυχία της στην υπόθεση πολιτογραφήσεων και στα πυρά περί προκατασκευασμένης μαρτυρίας

Απορρίπτει ως «αβάσιμους και ατεκμηρίωτους» ισχυρισμούς που διατύπωσε δημόσια ένας εκ των κατηγορούμενων σε υπόθεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών, μετά την απόφαση που δόθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σήμερα, η Νομική Υπηρεσία. 

Σε ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι μελετά την απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που εκδόθηκε την Πέμπτη και αφορά την υπόθεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών.

Προσθέτει πως, στο παρόν στάδιο, περιορίζεται να δηλώσει ότι «τα όσα ισχυρίστηκε δημόσια ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση απορρίπτονται ως αβάσιμα και ατεκμηρίωτα και δεν αποτελούν ευρήματα του Δικαστηρίου, αν και τέθηκαν και κατά τη διάρκεια της δίκης από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Υπενθυμίζεται πως ο εκ των κατηγορουμένων που αθωώθηκε, Φώτος Τσαγγαρίδης, σε ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «η κατηγορούσα αρχή προσπάθησε με αθέμιτα μέσα και κατάχρηση της διαδικασίας να πετύχει καταδίκη για μία ανύπαρκτη υπόθεση, με ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και κατηγορίες, κατά παραγγελία και προκατασκευασμένη μαρτυρία και αθέμιτο επηρεασμό μαρτύρων, για να εξυπηρετήσει δικούς της σκοπούς και επιδιώξεις και για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη»

Δειτε Επισης

Έγκριση προϋπολογισμού ΚΦΙΚΒ και τροπολογία για καλύτερη αξιοποίηση κονδυλίων
Μικρή άνοδος την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Πρώτη ετήσια συνάντηση...Η έρευνα, η καινοτομία και η γνώση στη διάθεση του αγροτικού τομέα
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Πέμπτη πιο ψηλή στην Ε.Ε. η κατά κεφαλή παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας των νέων η Κύπρος τη διετία 2023-2024
«Έχουμε μια ισχυρή οικονομία και είμαστε υπεύθυνοι στα οικονομικά-Αισιόδοξος από το ενδιαφέρον για επενδύσεις»
Απάντησε για το ύψος του αφορολόγητου ο Πρόεδρος-«Ούτε μεσοβέζικα ούτε θολά…Πολύ περισσότερο από €24.500»
Ευχάριστα νέα από Χριστοδουλίδη-Μειώνεται στο 9% ο ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρισμού για οικιακή κατανάλωση
Ο δεύτερος χρόνος διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη-Τα 5+2 μεγάλα επιτεύγματα και οι πολιτικές για οικονομία και επιχειρείν