Θεμέλιο για συνεχή εξέλιξη ο ψηφιακός πυρήνας των τραπεζών

Ο ψηφιακός πυρήνας των τραπεζών δεν είναι ο προορισμός, αλλά το θεμέλιο για συνεχή εξέλιξη υποστηρίζει η Anna McKinven, Managing Director της Accenture, η οποία μιλώντας στο 12ο Banking Forum & FinTech Expo που παρουσίασε η Logicom Solutions αναφέρθηκε στη ψηφιακή αναδιάρθρωση ως ένας καταλύτης για την τραπεζική ανάπτυξη.

Ανέλυσε τις στρατηγικές και τα οφέλη μιας «ψηφιακής καρδιάς» για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ, υπογράμμισε τρία κρίσιμα στοιχεία για την απελευθέρωση της αξίας της ψηφιακής υποδομής: τη βελτιστοποίηση του οδικού χάρτη, τη μέτρηση των αποτελεσμάτων με καινοτόμα κριτήρια, και τη δημιουργία μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης.

Τα χαρακτηριστικά του «ψηφιακού πυρήνα»

Η ψηφιακή καρδιά στις τράπεζες μετεξελίσσεται σε μια δομή βασισμένη σε δεδομένα, που συνδυάζει έναν «ελαφρύ πυρήνα» (thin ledger) με ένα ευέλικτο και ανοιχτό οικοσύστημα. Αυτό το νέο μοντέλο δίνει στις τράπεζες, κατά την McKinven , τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να προσαρμοστούν σε αναδυόμενες τεχνολογίες, παραμένοντας ανταγωνιστικές.

Τα οφέλη για τον κλάδο

Η McKinven ανέφερε, ακόμη, ότι η επένδυση σε έναν ψηφιακό πυρήνα που είναι έτοιμος για ανανέωση δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα για τις τράπεζες. Με τη σωστή στρατηγική, η υιοθέτηση της ψηφιακής υποδομής μπορεί να αποφέρει έσοδα που ξεπερνούν τα 787 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ταυτόχρονα μειώνει λειτουργικά κόστη πάνω από 478 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βιομηχανία συνολικά.

Με κύριο μήνυμα ότι ο ψηφιακός πυρήνας δεν είναι ο προορισμός, αλλά το θεμέλιο για συνεχή εξέλιξη, η McKinven ενθάρρυνε τις τράπεζες να υιοθετήσουν μια προσέγγιση που θα προκαλέσει το υφιστάμενο status quo και θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη αξία.

Δειτε Επισης

Οικιστικά οικόπεδα με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στην Πάφο από την Altamira Real Estate
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κριστίν Λαγκάρντ: Σε επαγρύπνηση λόγω δασμών η ΕΚΤ-Ήδη βιώνουμε ένα αρνητικό σοκ στη ζήτηση
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Αυξήθηκαν οριακά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τον Ιανουάριο-Στο 6,3% από 6,2% στο τέλος Δεκεμβρίου ο δείκτης
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»