powered by

Διερεύνηση τυχόν καταχρηστικών όρων σε καταναλωτικά δάνεια-Η σύσταση του Συνδέσμου Καταναλωτών

Να υποβάλουν καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και στην Χρηματοοικονομικό Επίτροπο καλεί με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών όλους όσοι διατηρούν καταναλωτικά δάνεια, από τον Ιούλιο του 1997 για διερεύνηση τυχόν καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις τους.

Όπως αναφέρεται οι δημόσιες ανακοινώσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για το θέμα των καταχρηστικών ρητρών σε δανειακές συμβάσεις είναι γνωστές, με τελευταία την ανακοίνωση στις 08 Ιουλίου 2024.

Σημειώνεται ότι από το Μάιο του 2021, με βάση το νόμο 112(Ι)/2021 οι Αποφάσεις του Διευθυντή της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή είναι εκτελεστέες και του παρέχεται η εξουσία να επιβάλλει ποινές εκατομμυρίων ευρώ.

Προστίθεται ότι οι νέες εξουσίες της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 1997, παρά την αντίθετη μέχρι σήμερα γνώμη της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή ότι οι πρόνοιες της νέας νομοθεσίας δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Στην ανακοίνωση ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί όλους τους καταναλωτές οι οποίοι διατηρούν καταναλωτικά δάνεια, από τον Ιούλιο του 1997, να υποβάλουν καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, για διερεύνηση τυχόν καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις τους.

Υπογραμμίζεται ότι η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει τις καταγγελίες τους και σε περίπτωση που διαπιστωθούν καταχρηστικές ρήτρες είναι υποχρεωμένη να επιβάλει τις ποινές που προβλέπονται από το Νόμο.

Επιπρόσθετα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές όπως υποβάλουν παράπονο και στη Χρηματοοικονομικό Επίτροπο για δανειακές συμβάσεις στις οποίες θεωρούν ότι υπάρχουν καταχρηστικές ρήτρες, οι οποίες οδήγησαν σε υπερχρεώσεις. Σημειώνεται ότι, η Χρηματοοικονομική Επίτροπος εξετάζει και περιπτώσεις εξυπηρετούμενων δανείων και όχι μόνο περιπτώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά ότι είναι καιρός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να αντιληφθεί το σκοπό και το ρόλο της ύπαρξης της και να πάψει να δίνει την εντύπωση ότι στηρίζει τα συμφέροντα των τραπεζών. Είναι οι καταναλωτές που έχουν ανάγκη στήριξης και όχι οι τράπεζες», σημειώνεται.

Τέλος, αναφέρεται ότι για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 99677589.

Δειτε Επισης

Χρ. Πατσαλίδης: Σημαντική ανθεκτικότητα για την οικονομία, αξιοσημείωτη η πρόοδος του τραπεζικού τομέα
Διαγραφή ομολόγων της Astrobank από το ΧΑΚ λόγω πρόωρης εξαγοράς
Το επικρατέστερο σενάριο...Αφήνει σταθερά μετά από οκτώ μειώσεις τα επιτόκια την Πέμπτη η ΕΚΤ
CFA Society Cyprus: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κουρούγιαννη-Η κοινή δήλωση των μελών
Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται