Powered by

Τρεις luxury spa managers εξηγούν τη σημασία της ευεξίας

Μία απολαυστική ημέρα σπα μπορεί να είναι το χρυσό κλειδί για ξεκούραση, χαλάρωση και ανάρρωση. Λειτουργώντας ως καταφύγια ηρεμίας και ευεξίας, τα σπα ξενοδοχείων και τα spa resorts συνδυάζουν απρόσκοπτα την άνεση, την πολυτέλεια και την υγεία. Προσφέροντας μασάζ, ολιστικές θεραπείες, περιποιήσεις ομορφιάς και, πάνω απ' όλα, μοναδικές εμπειρίες, τα πιο πολυτελή και premium σπα του νησιού ανταποκρίνονται στην ανάγκη των πελατών τους για ηρεμία και χαλάρωση και παρέχουν μια ακλόνητη δέσμευση για την ευεξία και την ευημερία τους. Παρακάτω, οι managers τριών πολυτελών σπα απαντούν σε τρεις ερωτήσεις:

  • Πώς το σπα σας προωθεί την ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή;
  • Πώς εξασφαλίζετε μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας;
  • Ποιες συμβουλές και tips ευεξίας μπορείτε να δώσετε σε άτομα με πολύ απαιτητικά και πολυάσχολα προγράμματα;
SPA1
  • Jasmine Savvas, Assistant Spa Manager, Thalassa Spa at Anassa Hotel

Πώς το σπα σας προωθεί την ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή; Τι ξεχωρίζει το Thalassa Spa;
Στο Anassa, το σπα μας είναι αφιερωμένο στην προώθηση μιας ολιστικής προσέγγισης της ευεξίας και μιας ισορροπημένης ζωής, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα θεραπειών και εμπειριών που έχουν σχεδιαστεί για να θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Πιστεύουμε ότι η πραγματική ευεξία προέρχεται από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που φροντίζει για όλες τις πτυχές της υγείας και του τρόπου ζωής. Προσφέρουμε ένα ποικίλο μενού περιποιήσεων, όπως κλασικά μασάζ, υδρομασάζ και ολιστικές θεραπείες. Κάθε θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει το άγχος, να αναζωογονήσει το σώμα και να προωθήσει τη γενική ευημερία. Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η παθιασμένη και αφοσιωμένη ομάδα μας που είναι εξειδικευμένη στην αριστεία και την εξυπηρέτηση, διασφαλίζοντας ότι η εμπειρία κάθε επισκέπτη είναι μοναδική και μεταμορφωτική και φέρνει μια προσωπική πινελιά σε κάθε μεμονωμένο επισκέπτη. Επίσης, καινοτομούμε συνεχώς ενσωματώνοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε spa brands, όπως το σύγχρονο Augustinus Bader, τη μοναδική οργανική επιλογή του Tata Harper και την πολυτελή ένωση Subtle Energies. Επιπλέον, είμαστε ένα από τα λίγα spa που προσφέρει θαλασσοθεραπεία, αξιοποιώντας τα οφέλη του θαλασσινού νερού.

SPA6

SPA5

Πώς εξασφαλίζετε μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας;
Αρκετοί παράγοντες αποτελούν το κλειδί για αυτό. Οι spa concierges μας είναι πολύ προσεκτικοί σε όλους τους επισκέπτες του σπα, συνδέοντας με κάθε μεμονωμένο επισκέπτη από την αρχή του ταξιδιού τους μαζί μας. Ένα θερμό καλωσόρισμα κατά την είσοδο στο σπα και η άμεση χαλαρωτική και γαλήνια ατμόσφαιρα, μαζί με τις ευχάριστες μυρωδιές, ενισχύουν την ηρεμία. Οι εγκαταστάσεις μας είναι πολυτελείς και περιλαμβάνουν άνετα lounge areas και προϊόντα υψηλής ποιότητας, ανέσεις και αναψυκτικά. Το σπα είναι επίσης ένα περιβάλλον μόνο για ενήλικες.

SPA7

SPA7

Ποιες συμβουλές και tips ευεξίας μπορείτε να δώσετε σε άτομα με πολύ απαιτητικά και πολυάσχολα προγράμματα;
Στους καιρούς των έντονων χρονοδιαγραμμάτων και των απαιτήσεων, η εστίαση σε πρακτικές και χρονικά αποδοτικές στρατηγικές είναι το κλειδί. Η αφιέρωση χρόνου για τον εαυτό σας είναι σημαντική, ακόμα κι αν είναι μόλις 10-15 λεπτά την ημέρα. Απλές δραστηριότητες, όπως ο διαλογισμός, ένα γρήγορο τέντωμα γιόγκα, ένα μπάνιο ή η ένταξη ασκήσεων αναπνοής στην ημέρα σας μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει την προσοχή σας. Θα πρέπει επίσης να θέσετε όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, εξασφαλίζοντας χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, χόμπι ή απλώς χρόνο για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Μια επίσκεψη στο σπα είναι πάντα μια άξια απόλαυση που θα προσφέρει σωματική ηρεμία και ψυχική αναζωογόνηση.

SPA2
  • Chanelle Hemper, Kalloni Spa Manager (Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa, Limassol)

Πώς το σπα σας προωθεί την ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή; Τι ξεχωρίζει το Kalloni Spa;
Το σπα μας προωθεί μια ολιστική προσέγγιση στην ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή μέσα από μια ποικιλία ολοκληρωμένων υπηρεσιών και πρακτικών. Προσαρμόζουμε τις θεραπείες μας στις ατομικές ανάγκες των επισκεπτών, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης λαμβάνει μια εξατομικευμένη εμπειρία ευεξίας που καλύπτει τις συγκεκριμένες σωματικές και ψυχικές του ανάγκες. Το σπα μας προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, όπως signature μασάζ, κλασικό και ταϊλανδέζικο μασάζ, περιποιήσεις προσώπου χρησιμοποιώντας τα κορυφαία brands στον κόσμο, ρεφλεξολογία και την μοναδική εμπειρία μας στη ρωσική Banja, καθώς και πολλές άλλες θεραπείες. Το σπα μας ξεχωρίζει ως το μοναδικό κέντρο θαλασσοθεραπείας στο νησί. Το μοναδικό Εποπτευόμενο Πρόγραμμα θαλασσοθεραπείας προσφέρει τις θεραπευτικές επιδράσεις του εμπλουτισμένου με μεταλλικό θαλασσινού νερού. Η εποπτευόμενη συνεδρία σάς μεταφέρει σε δύο εξωτερικές ή τρεις εσωτερικές πισίνες, η καθεμία με διαφορετική περιεκτικότητα σε θερμοκρασία και αλμυρότητα. Ως θεραπεία που μπορεί να απολαύσει ένα ζευγάρι ή μια ομάδα, η θαλασσοθεραπεία προκαλεί χαλάρωση, καθώς οι πισίνες αλμυρού νερού υψηλής πυκνότητας επιτρέπουν στο σκελετικό πλαίσιο του σώματος να χαλαρώσει εντελώς ενώ επιπλέει. Είναι η ιδανική θεραπεία για απόλυτη ικανοποίηση και χαλάρωση.

Untitled-2011

Πώς εξασφαλίζετε μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας;
Εστιάζουμε σε πολλές βασικές πτυχές για να εξασφαλίζουμε πάντα μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Το σπα μας διαθέτει χαλαρωτικό σχεδιασμό με χαλαρωτικά χρώματα και φυσικό φωτισμό, με εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο από κάθε δωμάτιο θεραπείας. Κάθε δωμάτιο πήρε το όνομά του από ένα κυπριακό βότανο ή λουλούδι για να φέρει μια αίσθηση της Κύπρου για να ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών. Οι συνεργάτες μας είναι εκπαιδευμένοι να είναι τόσο επαγγελματικοί όσο και ζεστοί, προσφέροντας ένα φιλόξενο χαμόγελο και προσεγμένη εξυπηρέτηση από τη στιγμή που φτάνει ο επισκέπτης.

Untitled-209

Untitled-2010

Ποιες συμβουλές και tips ευεξίας μπορείτε να δώσετε σε άτομα με πολύ απαιτητικά και πολυάσχολα προγράμματα;
Για άτομα με απαιτητικά και πολυάσχολα προγράμματα, η επίτευξη της ευεξίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι εφικτή με κάποια στρατηγική πρακτική. Η προτεραιότητα της περιποίησης του εαυτού μας πρέπει να είναι ένα μη διαπραγματεύσιμο μέρος της ρουτίνας σας, είτε πρόκειται για ένα μασάζ μία φορά την εβδομάδα είτε κάτι τόσο απλό όσο η εφαρμογή μάσκας φύλλου προσώπου στο μπάνιο. Το downtime είναι πολύ σημαντικό για χαλάρωση και δραστηριότητες που απολαμβάνετε. Η ενσυνειδητότητα είναι απαραίτητη για έναν έντονο τρόπο ζωής. Ένας διαλογισμός, μία βαθιά αναπνοή ή ένα περπάτημα κατά μήκος της παραλίας. Το να παραμένεις ενεργός έχει ζωτική σημασία για τη διατήρηση της ενέργειας και τη μείωση του στρες, οπότε δοκιμάστε ένα πρωινό τζόκινγκ ή γιόγκα. Η κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων και ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητα, ενώ η διαρκής ενυδάτωση η είναι το νούμερο ένα όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας.

SPA3
  • Magdolna Marton-Szucs, Spa Manager, Opium Health Spa (Elysium Hotel)

Πώς το σπα σας προωθεί την ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή; Τι ξεχωρίζει το Opium Health Spa;
Το Opium Spa προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά τις θεραπείες και την ευεξία. Οι άρτια εκπαιδευμένοι έμπειροι θεραπευτές μας αντιμετωπίζουν κάθε επισκέπτη συνολικά και εξατομικεύουν τις θεραπείες σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του καθενός. Υποστηρίζουμε την ευημερία για να επιτύχουμε συνολική ισορροπία εστιάζοντας στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Ακολουθώντας την εμπειρία σας στο σπα, το δέρμα σας θα φαίνεται και θα αισθάνεται καλύτερα και θα φύγετε όχι μόνο κατανοώντας τον τρόπο με τον οποίο η υγεία ολόκληρου του σώματός σας, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά επηρεάζει το δέρμα σας, αλλά και με συμβουλές για τον τρόπο ζωής για να διασφαλίσετε ότι συνεχίζετε να αισθάνεστε και να φαίνεστε καλύτερα.

Untitled-2012

Πώς εξασφαλίζετε μια χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας;
Ο χώρος θεραπείας είναι εντελώς διαχωρισμένος από τον ενεργό χώρο του σπα για να εξασφαλίσει πλήρη χαλάρωση και ηρεμία για τους επισκέπτες της θεραπείας μας. Το ταξίδι σπα θα σας μεταφέρει στην αίθουσα χαλάρωσης με ένα ποτό καλωσορίσματος για να ρυθμίσετε τη διάθεσή σας για την ημέρα του σπα και, μετά την εμπειρία θεραπείας, θα συνεχίσετε στην αίθουσα χαλάρωσης με ένα φλιτζάνι τσάι με βότανα.

Untitled-2014

Ποιες συμβουλές και tips ευεξίας μπορείτε να δώσετε σε άτομα με πολύ απαιτητικά και πολυάσχολα προγράμματα;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την υγεία ως «κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας». Αυτό περιλαμβάνει την ισορροπημένη διατροφή, την επαρκή ανάπαυση και τη διατήρηση της βέλτιστης συναισθηματικής υγείας. Να είστε προσεκτικοί όλη την ημέρα, να μάθετε να λέτε όχι και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας κάνουν να αισθάνεστε ενεργοί. Εστιάστε στον εαυτό σας μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας: κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μερικές μεγάλες αναπνοές – αυτό θα μπορούσε να είναι με αιθέρια έλαια – ή τεντωθείτε, ακόμα και στο γραφείο σας, Περπατήστε έξω. Στο γραφείο μου έχω πάντα ένα μπουκάλι νερό και ένα κουτί με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μπροστά μου – για να μου θυμίζει να ενυδατώνομαι και να τρώω πιο υγιεινά. Μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να επισκεφθείτε ένα σπα και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας με ένα ολιστικό τελετουργικό τουλάχιστον 90 λεπτών.

Untitled-2013

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έκδοση του The Cyprus Journal of Wealth Management για το 2024, με χορηγό την Eurobank Cyprus, την οποία δημοσίευσε η IMH. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την έκδοση διαδικτυακά).

Δειτε Επισης

McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο
Κρις Χριστοδούλου: Πιέσεις στην κερδοφορία των επώνυμων αλυσίδων εστίασης-Τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων
Λένε «οui» στην Κύπρο οι Γάλλοι τουρίστες-Μεγάλη αύξηση και προς νέο ρεκόρ αφίξεων στην χώρα μας
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
30 χρόνια αριστείας: Γιορτάζοντας την επέτειο ορόσημο του Coral Beach Hotel & Resort
Το City of Dreams Mediterranean φιλοξενησε το Macao Roadshow
Ανακήρυξε τέσσερα ζευγάρια «Πρέσβεις Τουρισμού» ο Δήμος Αγίας Νάπας-Πόσες φορές την επισκέφθηκαν την πόλη