Παρατείνεται μέχρι 20 Σεπτεμβρίου το σχέδιο χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση μεγάλων επιχειρήσεων

Παρατείνεται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, 2024, στις 23:59, η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο χορηγιών για την ενεργειακή αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των Μέτρων C3.1I7 και C6.1I5 του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) της Κύπρου, ανέρχεται στα €17 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα €10 εκατομμύρια προέρχονται από το νέο Σχέδιο REPowerEU της ΕΕ, μέσω του αντίστοιχου κεφαλαίου στο ΣΑΑ Κύπρου και, ως εκ τούτου, αφορούν μόνο σε κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών που εξυπηρετούν τους στόχους του REPowerEU.

Αναφέρεται ότι, οι αιτήσεις και τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού Συστήματος Σχεδίων Χορηγιών του ΥΕΕΒ, στην ιστοσελίδα https://fundingapps.meci.gov.cy, εξηγώντας πως η σειρά προτεραιότητας θα καθορίζεται με βάση τη σειρά υποβολής των προτάσεων (άμεση αξιολόγηση) και το ανώτατο ποσό εγκρίσεων δεν θα ξεπεράσει τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του Σχεδίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον οδηγό σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, καθώς και άλλα απαιτούμενα έντυπα ή έγγραφα, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Τα οφέλη των ΑΠΕ, οι αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες και η ενίσχυση του ελεύθερου ανταγωνισμού ως μονόδρομος
Α.Φ.Η.Σ Κύπρος: Μοίρασε δωρεάν παγωτό στην Αγλαντζιά με αντάλλαγμα άδειες μπαταρίες
Παύλος Μαρινάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
Γ. Παπαναστασίου: Άγνωστο αν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος με ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού
Πετρέλαιο: Νέες απώλειες στις αγορές ενόψει ΟΠΕΚ+ και ρευστού σκηνικού στις κυρώσεις-Στα $64 το Brent
ΡΑΕΚ: Ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού στις 15 Σεπτεμβρίου, 1η Οκτωβρίου η πρώτη ημέρα εμπορίας
Αύξηση στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από την απόφαση ΟΠΕΚ+
Ενισχύει τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Λάρνακας ο ΕΟΑ-Επενδύσεις πέραν των €700.000 σε ΑΠΕ