Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού GOLD: In the Interest of Justice-Οι προκλήσεις του νομικού τομέα

Στις αρχές του 2024, ο νομικός τομέας της Κύπρου αντιμετώπισε μια σημαντική οπισθοδρόμηση, όταν το σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης ύψους €6 εκατ., που αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό των δικαστικών διαδικασιών και στη μείωση των καθυστερήσεων, απέτυχε. Οι διακομιστές του συστήματος κατέρρευσαν λίγο μετά τη λειτουργία τους, ωθώντας το Ανώτατο Δικαστήριο να επιστρέψει στο σύστημα i-justice ως προσωρινή λύση. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτή τη στιγμή, καθώς δέχεται πιέσεις από την οικονομική κρίση του 2013 με επακόλουθα ζητήματα, όπως το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, την πανδημία, τις κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Καθώς η νομική βιομηχανία του νησιού καλείται να διασχύσει αχαρτογραφητα νερά, είναι φανερό ότι η ανάγκη για πραγματική πρόοδο και στρατηγικό rebranding έχει γίνει ακόμη πιο επείγουσα.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού GOLD, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 18 Αυγούστου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρουσιάζει συνεργάτες 11 τοπικών δικηγορικών γραφείων, μαζί με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλη Βορκά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη, συζητούν την τρέχουσα κατάσταση της νομικής βιομηχανίας στην Κύπρο. Επιπλέον, ο Σάββας Παπασάββας, Αντιπρόεδρος του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., αναλογίζεται τη νομική του διαδρομή και τις αυξανόμενες απειλές για το κράτος δικαίου, ο Γιάννος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του GLAWBUS, συζητά για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ δικηγόρων, επιχειρηματιών και επιχειρηματιών, ενώ η δικηγόρος Αλεξία Κουντούρη μιλά για το πρόγραμμα Justice For All. Επίσης, τέσσερα επιτυχημένα στελέχη επιχειρήσεων, τα οποία σπούδασαν νομική, εξηγούν πώς το «να σκέφτεσαι σαν δικηγόρος» έχει επηρεάσει θετικά την επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη.

Τέλος, παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 90+ κορυφαία δικηγορικά γραφεία του νησιού, ταξινομημένα με βάση τον αριθμό των δικηγόρων που απασχολούν στην Κύπρο.

Αναλυτικά, στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού GOLD διαβάστε:

Eιδικά Αφιερώματα:

  • Τhe Legal Issue
  • Employer of Choice (Best Workplace)

Αποκλειστική συνέντευξη:

  • A Company Man at Heart - Dieter Rohdenburg, CEO, Intership Navigation

My Way: Tanya Romanyukha

Five Minutes With: Stelana Kliris

Start Me Up: Humotan

In Good Company: MY.GAMES

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του περιοδικού στο AppStore / GooglePlay/ WebApp χρησιμοποιώντας keywords GoldMagazine για το περιοδικό GOLD.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό online στον σύνδεσμο https://bit.ly/goldaugust

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Υπεραγορές Αλφαμέγα: Κουπόνια συνολικής αξίας €1000 για ψώνια σε κάθε οικογένεια που έχασε τη μόνιμη κατοικία της
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα