Powered by

Αυξήθηκαν 7,5% οι ξένοι τουρίστες στην Πορτογαλία το πρώτο εξάμηνο

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 7,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, το καλύτερο πρώτο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ποτέ, ανοίγοντας τον δρόμο για άλλη μια χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) ανέφερε πως περισσότεροι από 8,8 εκατομμύρια ξένοι διέμειναν σε ξενοδοχεία στην Πορτογαλία εκείνη την περίοδο, προσθέτοντας πως μόνο τον Ιούνιο, σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες εισήλθαν στη χώρα, αριθμό που αποτελεί επίσης ρεκόρ, από 6,9% ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο τουρισμός είναι ένας κρίσιμος τομέας της πορτογαλικής οικονομίας και πέρυσι ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Πορτογαλία κατέρριψε ρεκόρ ξεπερνώντας τα 18 εκατομμύρια.

Το σύνολο της κατανάλωσης που συνδέεται με τον τουρισμό, που ανήλθε στα 43,7 δισ. ευρώ, αντιστοιχούσε στο 16,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πέρυσι, δημιουργώντας περίπου το μισό του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης 2,3%, σύμφωνα με στοιχεία του INE που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο μέτρησης, η εξάρτηση της Πορτογαλίας από τον τουρισμό είναι από τις μεγαλύτερες στην ηπειρωτική Ευρωπαϊκή Ένωση και έρχεται δεύτερη μετά την Ισλανδία, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΕ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των συνολικών αφίξεων, και ακολουθούσαν από κοντά οι Ηνωμένες Πολιτείες, που αυξάνονται ως πηγή τουρισμού στη χώρα, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες η κάθε μια. Οι γείτονες Ισπανοί έχουν το τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο στις αφίξεις.

Το INE ανέφερε πως ο ξενοδοχειακός τομέας κατέγραψε τουλάχιστον 14 εκατομμύρια επισκέπτες, περιλαμβανομένων ντόπιων ταξιδιωτών, με τα συνολικά ξενοδοχειακά έσοδα να έχουν αυξηθεί 12,3% σε ετήσια βάση στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ξεχωριστή έκθεσή του το INE ανέφερε πως ο αριθμός των ταξιδιωτών που πέρασαν από τα πορτογαλικά αεροδρόμια τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 5,6% φθάνοντας τα 6,7 εκατομμύρια σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Δειτε Επισης

Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa