Δημήτρης Ζόππος: Έρχονται και άλλοι θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές στην 33East

Τη συμμετοχή και άλλων θεσμικών επενδυτών, αλλά και μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών, αναμένει ο Δημήτρης Ζόππος, συνιδρυτής και εκ των συνεταίρων της 33East, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου (Εquity Fund), το οποίο συνέστησε η κυβέρνηση σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (θυγατρική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων) με συνολικό προϋπολογισμό €37,5 εκατ. προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό στον τομέα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Μιλώντας στο CBN, ο κ. Ζόππος ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι το φθινόπωρο θα αρχίσουν οι πρώτες επενδύσεις με το ταμείο να τίθεται σε λειτουργία, ενώ το υπόλοιπο ποσό χρηματοδότησης αναμένεται να συγκεντρωθεί σύντομα στη συνέχεια.

Μετά την επένδυση της Τράπεζας Κύπρου με συνεισφορά €2 εκατ. στα ιδιωτικά κεφάλαια του Ταμείου 33East Investment Fund (www.33east.vc), ο κ. Ζόππος επεσήμανε ότι έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περίπου το μισό ποσό της ιδιωτικής χρηματοδότησης, δηλαδή περί τα €5 εκατ. σε δεσμεύσεις. «Η ομάδα μου αναμένει επίσης ότι θα συμμετάσχουν και άλλοι θεσμικοί επενδυτές αλλά και μεμονωμένοι ιδιώτες επενδυτές. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μόλις δημοσιευτούν», τόνισε σχετικά.

Η 33East επιλέχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), για τη διαχείριση του Ταμείου Χρηματοδότησης Κεφαλαίου, το οποίο αντλεί 27 εκατομμύρια ευρώ από τοΤαμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRP) και υπολειπόμενα κεφάλαια από το πρόγραμμα JEREMIE. με τον διαχειριστή να συγκεντρώσει άλλα €10,5 εκατ. ευρώ. Η εντολή της 33East είναι να επενδύσει σε startups pre-seed και seed, καλύπτοντας το κενό χρηματοδότησης κινδύνου της τοπικής σκηνής σε πρώιμο στάδιο.

Δειτε Επισης

Θλίψη Χριστοδουλίδη για θάνατο Χαράλαμπου Μυλωνά-«Εκ των θεμελιωτών της κυπριακής ναυτιλίας»
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού στην Ινδία ο Δαμιανού
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
Κέρδη στο ΧΑΚ την Παρασκευή, στο 1,23% τα κέρδη της βδομάδας