Powered by

Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app

Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης περιλαμβάνει η πρωτοποριακή, έξυπνη εφαρμογή της ανάδειξης του Μύθου της Θεάς με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων μετά την ανάγκη που προέκυψε για τεχνολογική αναβάθμιση από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες με την χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά και σε πραγματικό περιβάλλον την Θεά Αφροδίτη να αναδύεται από τους αφρούς της θάλασσας στην Πέτρα του Ρωμιού, και να κάνει το μπάνιο της στα Λουτρά της Αφροδίτης.

Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν επίσης τις πομπές και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους Ιερούς κήπους στην Γεροσκήπου και στην Παλαίπαφο στα Κούκλια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ Νάσο Χατζηγεωργίου «πρόκειται για την μοναδική πλήρη τεχνολογική εφαρμογή η οποία είναι τεχνολογικά προηγμένη και πολύ φιλική προς τον χρήστη, καλύπτει όλο το φάσμα της γέννησης και του βίου της Αφροδίτης, τις γνωστές όσο και τις άγνωστες πτυχές της ζωής της έχει πλέον ολοκληρωθεί και δίδεται στο κοινό για χρήση».

Ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε πως η εν λόγω εφαρμογή καλύπτει όλα τα επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο, και περιλαμβάνει τεχνολογικές καινοτομίες, επαυξημένης πραγματικότητας σε τέσσερα σημεία ενδιαφέροντος (Πέτρα του Ρωμιού σημείο γέννησης της Θεάς στην Παλαίπαφο, στους Ιερούς Κήπους στην Γεροσκήπου και στα Λουτρά της Αφροδίτης).

Πρόσθεσε πως με την δυνατότητα που παρέχει η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας ο χρήστης μπορεί να απολαύσει σκηνές από την ζωή της Θεάς στα τέσσερα πιο πάνω σημεία μέσω της έξυπνης συσκευής του σε πραγματικό περιβάλλον.

Μπορεί για παράδειγμα, όπως είπε, να παρακολουθήσει την Θεά να αναδύεται από τα κύματα στην Πέτρα του Ρωμιού, τις πομπές, και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους Ιερούς Κήπους και στην Παλαίπαφο, στα Λουτρά της Αφροδίτης να κάνει το μπάνιο της μαζί με τον ερωμένο της Άδωνη.

Ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε πως ο μεμονωμένος πελάτης που έρχεται σήμερα στο νησί είναι χρήστης τεχνολογίας και επιδιώκει να έχει στο κινητό του εργαλεία. Η ΕΤΑΠ, ανέφερε, αφουγκράστηκε αυτή την ανάγκη και υλοποιεί σωρεία δράσεων για την ψηφιακή αναβάθμιση του προορισμού. Πρόσθεσε επίσης πως οι επισκέπτες δεν ένοιωθαν ότι βρίσκονται στο χώρο που έζησε η Αφροδίτη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Κυριάκος Δρουσιώτης σημείωσε πως παράλληλα η εφαρμογή προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα επιλογής γλώσσας, αφού είναι διαθέσιμη σε 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, ακουστική ξενάγηση, περιήγηση 360, πλούσιο υλικό βίντεο κ.α.

Επίσης παρέχεται η επιλογή στον χρήστη να φωτογραφηθεί με την Θεά Αφροδίτη.

Η πληροφόρηση είναι πλήρης γύρω από την Θεά και τον Μύθο, είπε ο κ. Δρουσιώτης, προσθέτοντας ότι δίνει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να εξερευνήσει τη Θεά και τις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής της.

Η πληροφόρηση περιλαμβάνει στοιχεία για την σχέση της με την Πάφο, τα ονόματα και τα επίθετα της, τον χαρακτήρα της, φυτά και κοχύλια που συνδέονται μαζί της, ακόμη και μονοπάτια της Φύσης.

Επεσήμανε ακόμη πως η Πάφος ως προορισμός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να επιτύχει σημαντική παρουσία στο ψηφιακό περιβάλλον, προσαρμόζεται στις ανάγκες των μεμονωμένων επισκεπτών, του σήμερα και επενδύει συστηματικά σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες πρακτικές ως μέρος της στρατηγικής της, ώστε να συνεχίζει να ανταγωνίζεται επάξια ονόματα, στην παγκόσμια τουριστική αρένα.

Παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης τεχνολογιών ΑΙ στις υπηρεσίες του προορισμού μαζί με ομάδα συνεργατών.  

Σημειώνεται πως η έξυπνη εφαρμογή ανάδειξης του Μύθου της Θεάς Αφροδίτη παρουσιάστηκε πρόσφατα στα Γραφεία της ΕΤΑΠ.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Τουρισμός: Ποσό ρεκόρ από την ταξιδιωτική βιομηχανία στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2024
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
SKY express: Διευρύνει το δίκτυο συνεργασιών με την ITA Airways-Περισσότερες επιλογές στους επιβάτες από Ελλάδα και Κύπρο