Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών

Ο τομέας των κατασκευών και της ανάπτυξης γης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση των προοπτικών της Κύπρου ως ανταγωνιστικού επενδυτικού και επιχειρηματικού κέντρου, διαμηνύει ο CEO του Limassol Greens, Δήμος Παναγιώτου, επισημαίνοντας πως η επένδυση σε ισχυρές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μεταφορών, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της ψηφιακής συνδεσιμότητας, ενισχύει την ελκυστικότητα της Κύπρου στους επενδυτές.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Παναγιώτου, σημειώνει ότι αναπτυξιακά έργα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, θέρετρα, γήπεδα γκολφ, μαρίνες και εγκαταστάσεις αναψυχής, αναδεικνύουν την απήχηση της Κύπρου ως κορυφαίο προορισμό για επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής.

Αναφερόμενος στο Limassol Greens, ο Δήμος Παναγιώτου κάνει λόγο για μια μοναδική στο είδος της μεγάλη ανάπτυξη, αφού-όπως εξηγεί- είναι το πρώτο golf resort, το οποίο αναπτύσσεται μέσα σε πόλη και εστιάζει στο να γίνει καταλύτης για θετικές αλλαγές σε διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Οι πρακτικές που το ξεχωρίζουν, σύμφωνα με τον CEO του Limassol Greens-αφορούν στον κτιριακό σχεδιασμό, που διασφαλίζει την ενεργειακή απόδοση και τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στην επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού, μεταξύ άλλων.

Ο κλάδος σημειώνει σταθερά αλματώδη ανάπτυξη με όποια προβλήματα ορθώνονται μπροστά του. Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις και με ποιο τρόπο ανταποκρίνεστε σε αυτές;

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο, το Limassol Greens αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις για να εξασφαλίσει συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ζωτικής σημασίας για μας, γι’ αυτό επενδύουμε σε ψηφιακές υποδομές, αξιοποιώντας την αυτοματοποίηση και την ανάλυση δεδομένων, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

Δίνουμε προτεραιότητα σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον σε όλες τις δραστηριότητές μας, από την εφαρμογή λύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως την υιοθέτηση αρχών κυκλικής οικονομίας για να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

Τέλος, ο εξορθολογισμός των διαδικασιών είναι ουσιαστικής σημασίας. Διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με κυβερνητικούς ρυθμιστικούς φορείς, ενημερωνόμαστε άμεσα για τις νομοθετικές αλλαγές και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε μεταρρυθμίσεις που προάγουν την επιχειρηματική ευελιξία.

Το Limassol Greens όχι μόνο προσαρμόζεται στις αλλαγές του κλάδου, αλλά και ευδοκιμεί εν μέσω αντιξοοτήτων, διασφαλίζοντας ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις.

Με ποιους τρόπους μπορεί ο τομέας των κατασκευών και της ανάπτυξης γης να συμβάλει, ώστε να αυξηθούν οι προοπτικές για την Κύπρο να καταστεί ανταγωνιστικό επενδυτικό/επιχειρηματικό κέντρο;

Ο τομέας των κατασκευών και της ανάπτυξης γης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση των προοπτικών της Κύπρου ως ανταγωνιστικού επενδυτικού και επιχειρηματικού κέντρου.

Η επένδυση σε ισχυρές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων μεταφορών, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της ψηφιακής συνδεσιμότητας, ενισχύει την ελκυστικότητα της Κύπρου στους επενδυτές.

Ο κατασκευαστικός τομέας συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπορικών, οικιστικών και μικτής χρήσης ακινήτων υψηλής ποιότητας, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των επενδυτών.

Αναπτυξιακά έργα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπως ξενοδοχεία, θέρετρα, γήπεδα γκολφ, μαρίνες και εγκαταστάσεις αναψυχής, αναδεικνύουν την απήχηση της Κύπρου ως κορυφαίο προορισμό για επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής.

Η βελτιωμένη τουριστική υποδομή μεταφράζεται σε αυξημένες αφίξεις επισκεπτών, υψηλότερες τουριστικές δαπάνες και ακμάζουσα βιομηχανία φιλοξενίας, τα οποία συμβάλλουν στην οικονομική ζωτικότητα της χώρας.

Ποια η σημασία της βιωσιμότητας στον τομέα της ανάπτυξης γης και των κατασκευών;

Η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στον τομέα των κατασκευών και της ανάπτυξης γης όχι μόνο διατηρεί τη φυσική ομορφιά της Κύπρου, αλλά επίσης τοποθετεί τη χώρα ως υπεύθυνο και προνοητικό επενδυτικό προορισμό.

Οι πρωτοβουλίες πράσινων κτιρίων, η ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο φιλικός προς το περιβάλλον πολεοδομικός σχεδιασμός ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ενώ αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Limassol Greens;

To Limassol Greens είναι μια μοναδική στο είδος της μεγάλη ανάπτυξη, αφού είναι το πρώτο golf resort το οποίο αναπτύσσεται μέσα σε πόλη και εστιάζει στο να γίνει καταλύτης για θετικές αλλαγές σε διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Οι πρακτικές που ξεχωρίζουν το Limassol Greens αφορούν στον κτιριακό σχεδιασμό, που διασφαλίζει την ενεργειακή απόδοση και τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στην επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης νερού μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, το έργο εργάζεται προς το να αναδείξει την Κύπρο ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για γκολφ και την Λεμεσό ως ένα κοσμοπολίτικο προορισμό διακοπών.

Ταυτόχρονα, με δέσμευση την αριστεία, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, συνεργάζεται ενεργά με τις τοπικές κοινότητες, για σκοπούς που αφορούν στη βελτίωση και διατήρηση του περιβάλλοντος.

  • Who is who

Σε μια έκταση 1.4 εκατομμυρίων τ.μ. δίπλα από το μεγαλύτερο καζίνο της Μεσογείου, την παραλία Lady’s Mile και λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Λεμεσού, το Limassol Greens είναι το πρώτο golf resort στην Κύπρο που αναπτύσσεται εντός πόλεως.

Ο προσεγμένος συνδυασμός που περιλαμβάνει επαύλεις, μεζονέτες, διαμερίσματα, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών, εγκαταστάσεις αναψυχής και ευεξίας, κατατάσσει το έργο στους πιο περιζήτητους προορισμούς για διαμονή και επένδυση στο νησί.

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Lucciano Mazza του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου HKS και αναπτύσσεται από τη Lanitis Golf Public Co.

*Το Limassol Greens ήταν υποψήφιo στα IN Business Awards 2023 στην κατηγορία Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές.

Δειτε Επισης

Α. Χριστοδούλου: Τεράστιας σημασίας για ανάπτυξη της περιοχής ο δρόμος Τάφοι των Βασιλέων-Κόλπος των Κοραλλίων
Συνάντηση ΕΤΕΚ-Αλέξη Βαφεάδη για τη βέλτιστη διαχείριση των κρατικών κτηρίων
Καθοριστικός μήνας ο Σεπτέμβρης για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς-Ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει ή όχι
Βελτίωση συνδεσιμότητας ορεινής Λάρνακας με το κέντρο της πόλης-Αίτημα ΕΤΑΠ και ΕΒΕ για αστικές συγκοινωνίες
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία στην παλιά πόλη της Λευκωσίας από την Gordian (pics)
Εξαγόρασε το Labs Tower και μπαίνει στην κυπριακή αγορά η Trastor-Παραμένει στην Globe Invest η διαχείριση
Μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας: Σε αναζήτηση εμπειρογνωμόνων για τις κύριες επενδύσεις-Ετοιμάζονται οι όροι για τις προσφορές
Εκδήλωση Cyfield: Η νέα εποχή του κέντρου της Λευκωσίας
Αυξάνεται το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης για αγορά οικοπέδων και οικιστικών χωραφιών