Καταγγέλλει την CMC και τα μέλη της η ΕΤΥΦΑ-«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υποψίες μας...»

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υποψίες μας ότι η εν λόγω Κοινοπραξία όχι μόνο δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να αποπερατώσει το έργο που ανέλαβε και πληρώθηκε για να εκτελέσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΦΑ, προσθέτοντας ότι θα πράξει κάθε τι δυνατόν για την ολοκλήρωση του έργου καθώς και την αποζημίωση για κάθε βλάβη ή ζημία θα υποστεί.

"Παρακολουθούμε με θλίψη όλες αυτές τις προηγούμενες εβδομάδες την συστηματική τακτική της CMC Limited, εκπροσώπων της Κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο στο Βασιλικό, να αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες ευθύνες τους για την μη ολοκλήρωση του Έργου.

Αποκορύφωμα των απέλπιδων προσπαθειών τους για απόσειση των ευθυνών τους αποτελεί η σημερινή απόπειρα της εταιρείας αυτής να τερματίσει την σχετική Δημόσια Σύμβαση για λογαριασμό της Κοινοπραξίας" προσθέτει η Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ).

Δυστυχώς, αναφέρει η ΕΤΥΦΑ, "επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υποψίες μας ότι η εν λόγω Κοινοπραξία όχι μόνο δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να αποπερατώσει το έργο που ανέλαβε και πληρώθηκε για να εκτελέσει".

Παρότι, προσθέτει, "καταβάλαμε κάθε προσπάθεια διάσωσης της σχετικής συνεργασίας παρέχοντας πλειάδα εναλλακτικών λύσεων στην Κοινοπραξία ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του έργου, η σωρεία παραβάσεων ουσιωδών όρων της Σύμβασης από την Κινεζική Κοινοπραξία αλλά και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αστοχίες τους, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πλέον στην ΕΤΥΦΑ παρά να τερματίσει την Σύμβαση αυτή και να καταγγείλει την κινεζική Κοινοπραξία και τα μέλη της για τις παραβάσεις αυτές ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και άλλων σωμάτων".

Η ΕΤΥΦΑ αναφέρει ότι θα πράξει κάθε τι δυνατόν για την ολοκλήρωση του έργου καθώς και την αποζημίωση για κάθε βλάβη ή ζημία θα υποστεί ως αποτέλεσμα της πλήρους αποτυχίας της Κινεζικής Κοινοπραξίας για ολοκλήρωση του Έργου.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για την ηλεκτρική διασύνδεση-Θα ισχύσουν οι ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης
ΑΔΜΗΕ: Ενώπιον των ρυθμιστικών αρχών Ισραήλ και Κύπρου η μελέτη κόστους-οφέλους του GSI
HELLENiQ ENERGY: Σταθερές βάσεις για τη νέα στρατηγική πορεία ανάπτυξης
Το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του πορεία εν αναμονή νέας αύξησης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ
Έρχεται με αλλαγές νέο σχέδιο χορηγιών για αντικατάσταση ή εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού
Η ημέρα με την μέχρι στιγμής υψηλότερη συνολική μέγιστη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα το φετινό καλοκαίρι
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Έπεσαν οι υπογραφές για εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πόλη Χρυσοχούς
Κομισιόν: Χαιρετίζει την προσωρινή πολιτική συμφωνία για παράταση του κανονισμού για αποθήκευση αερίου
ΑΔΜΗΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο-Η σύνθεσή του