Powered by

Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού

Την κριτική της αντιπολίτευσης στο σχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε εχθές από το Υπουργικό Συμβούλιο, απέρριψε σε δηλώσεις του ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, σημειώνοντας ότι ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων 80 ωρών και είναι πολύ καλά μελετημένο.

Στο σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025 προβλέπονται δαπάνες ύψους 480.6 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση των οποίων προβλέπεται επίσης η ανάληψη νέου χρέους ύψους 43,8 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας το κενό 17 δισ. ευρώ που έχει προκύψει και που είναι μεγαλύτερο από τους προγενέστερους προϋπολογισμούς, ο Καγκελάριος Σολτς δεν ήταν ιδιαίτερα σαφής, και αναφέρθηκε σε προτάσεις για το πως μπορεί να «εκσυγχρονιστεί» η χρηματοδότηση επενδύσεων, ώστε να υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για μελλοντικές υποχρεώσεις, ενώ κατέληξε λέγοντας «θα δούμε».

Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα εγείρει ενστάσεις στον νέο προϋπολογισμό, ενώ υποστήριξε ότι το φρένο του χρέους στο μέλλον θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί.

Δειτε Επισης

Οι δαπάνες για την άμυνα θα αποδυναμώσουν το πιστωτικό προφίλ της Ε.Ε. προειδοποιεί ο Scope
Γαλλία: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023 ο σύνθετος δείκτης PMI
Γερμανία: Σε υψηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI το Φεβρουάριο
Βρετανία: Αύξηση στις λιανικές πωλήσεις με ώθηση από τον κλάδο τροφίμων
FT: Τι σχεδιάζει η Ε.Ε. για τις εισαγωγές σε τρόφιμα στα «βήματα» του Τραμπ
Σημάδια ανάκαμψης στην ευρωπαϊκή αγορά IPOs μετά τη δύσκολη εκκίνηση του 2025
Πώς η στρατηγική του Τραμπ επηρεάζει τις κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες οικονομίες
Βρετανία: Σε νέο χαμηλό η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Fed: Ανησυχία για τους δασμούς Τραμπ και τον αντίκτυπο στον πληθωρισμό-Τι δείχνουν τα πρακτικά
Bloomberg: Τι σημαίνει η προαναγγελία δασμών 25% σε αυτοκίνητα, φαρμακευτικά και μικροτσίπ από Τραμπ