Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο

Η γνωστή εταιρεία παροχής συμβουλών ΦΠΑ, Chelco VAT Ltd, γιόρτασε την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 τα 10χρονα της με ένα υψηλού επιπέδου Φόρουμ και κοκτέιλ πάρτι στη Λεμεσό.

Στο Chelco VAT Forum 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Columbia Plaza, μίλησε αρχικά ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξης Τσιελεπής, ο οποίος φορώντας ένα κόκκινο κοστούμι στα χρώματα της εταιρείας του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και πανελίστες του Φόρουμ, προτού παραδώσει το βήμα στον κορυφαίο ειδικό στον τομέα του ΦΠΑ στη Ευρώπη, Prof. Dr. David Hummel, για να εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο Δρ. Hummel, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας και Référendaire στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), παρέθεσε την λειτουργία του ΔΕΕ, ανέλυσε τον τρόπο ανάγνωσης των αποφάσεων του δικαστηρίου και παρουσίασε τρόπους με τους οποίους το Κυπριακό Εφοριακό Συμβούλιο και τα Κυπριακά Δικαστήρια μπορούν να επωφεληθούν μέσω προσφυγών στο ΔΕΕ για επιλύσεις διαφορών σχετικά με το ΦΠΑ.

chelcohumel

Στη συνέχεια ηγήθηκε μιας συζήτησης υψηλού επιπέδου πάνω στο θέμα, με συντονιστή τον κ. Τσιελεπή και πλαισιώμενος από τους πανελίστες, Δήμητρα Κωνσταντίνου της Kinanis LLC, τον Κωνσταντίνο Αδαμίδη της Scordis, Papapetrou & Co LLC και τον Άγγελο Ονησιφόρου της Patrikios Legal.

chelcoforumpanel

Οι πέντε εμπειρογνώμονες συζήτησαν τους λόγους για τους οποίους τα εθνικά δικαστήρια διστάζουν αρχικά να παραπέμψουν θέματα στο ΔΕΕ, τα οφέλη από τη συνδρομή της Ευρώπης στην επίλυση διαφορών σε θέματα ΦΠΑ, το επίπεδο ικανότητας και γνώσεων των κυπριακών δικαστηρίων στην ερμηνεία του νόμου περί ΦΠΑ και το γεγονός ότι η Κύπρος δεν έχει ποτέ παραπέμψει υπόθεση ΦΠΑ στο ΔΕΕ για την έκδοση προδικαστικής αποφάσεως. Έθιξαν επίσης τη σημασία και την χρησιμότητα του Εφοριακού Συμβουλίου στην Κύπρο.

Μετά το Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε από τις 3μμ μέχρι τις 6μμ, ακολούθησε κοκτέιλ πάρτι στο 7Seas του Columbia Plaza από τις 6.30μμ μέχρι τις 9μμ. Η δεξίωση ξεκίνησε με ομιλία από τον κ. Τσιελεπή και την καθιερωμένη κοπή της επετειακής τούρτας από την επαγγελματική ομάδα της εταιρείας, και συγκεκριμένα τον Σύμβουλο και Συνέταιρο, Παναγιώτη Ιωνά, τον νομικό, Μάριο Νικολαΐδη, που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών ΦΠΑ και τον Γιάννη Χριστοφή, που ασχολείται με θέματα συμμόρφωσης.

chelcoteam

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με φαγητό, ποτό και τις τζαζ μελωδίες της Έρικας Σωτηρίου.

chelcoparty

Η Chelco VAT Ltd ιδρύθηκε το 2013 στη Λεμεσό και ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2014. Είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που ασχολείται αποκλειστικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό και την παροχή συμβουλών σε θέματα ΦΠΑ. Σήμερα, αναγνωρίζεται ως η πλέον ειδική σε θέματα έμμεσου φόρου στο νησί.

Το εκπαιδευτικό παράρτημα της Chelco VAT Ltd, η Chelco VAT International Academy, παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα από το 2016.

Παραδίδει μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων που αφορούν συγκεκριμένα σημεία της νομοθεσίας ή τύπους συναλλαγών ή και συγκεκριμένες αγορές, προσφέροντας ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο γνώσης και εξειδίκευσης επί θεμάτων ΦΠΑ.

Δειτε Επισης

SkillsCyprus 2024: Για ταλαντούχους νέους και ταλαντούχες νέες-Παράταση στην υποβολή αιτήσεων
Η κανονιστική συμμόρφωση στο περιβάλλον της πράσινης μετάβασης και των νέων απαιτήσεων της CSRD
Οι 1000+μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο-Η συλλεκτική έκδοση του ΙΝ Business Οκτωβρίου στα περίπτερα
Cosmos Business Systems: Αύξηση 77,21% στα κέρδη και 47,67% στον κύκλο εργασιών το 2023
payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων
Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της συμμόρφωσης για την εφαρμογή των κυρώσεων-Τι λένε κορυφαίοι επαγγελματίες
L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ
Οι κυρώσεις made in England, oι προκλήσεις στην εφαρμογή και οι συστάσεις
ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας