Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη βρισκόταν στη Γενεύη την περασμένη βδομάδα για σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα του κυπριακού νηολογίου.

Ανακοίνωση αναφέρει ότι η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του ομίλου MSC (Mediterranean Shipping Company) Capt. Gianluigi Aponte, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία.

Η MSC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και στον στόλο της αναμένεται να ενταχθούν σύντομα νέα σύγχρονα πλοία, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί ο στόλος της εταιρείας με πλοία υπό κυπριακή σημαία, εφόσον το πλαίσιο των υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων που παρέχονται από το κυπριακό νηολόγιο, ανταποκρίνεται πλήρως στις προϋποθέσεις και τα πρότυπα τα οποία θέτει η εταιρεία.

Επίσης, η κ. Χατζημανώλη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της MSC Cruises, Pierfrancesco Vago και άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται του τομέα της κρουαζιέρας και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της εταιρείας με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την Ένωση Ελβετών Πλοιοκτητών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό κυπριακή σημαία, η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο, καθώς και οι πρόνοιες του κυπριακού συστήματος φόρου χωρητικότητας.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων