Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις του ICS και του ECSA

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, εκπροσωπώντας εμπράκτως την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, συμμετείχε και φέτος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping, “ICS”), η οποία φέτος διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 14 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΝΕ, το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι Θέμης Παπαδόπουλος, Προέδρος και Θωμάς Καζάκος, Γενικός Διευθυντής.

Τονίζεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζει για 2η διετή θητεία, στην πολύ τιμητική θέση του Αντιπρόεδρου του ICS, που εκπροσωπεί σε διεθνής βάση, εθνικούς Επαγγελματικούς Συνδέσμων Πλοιοκτητών σε πέραν των 40 χωρών-Μελών του ICS.

Παρομοίως, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε ενεργά και στη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners Associations, “ECSA”) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 19 Ιουνίου 2024.

Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Φίλιππο Φιλή, αμέσως προηγούμενο Πρόεδρο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της ECSA και Θωμά Καζάκο, καθώς και τον κ. Νικόλα Χατζιωάννου από την ΚΕΠ.

Και στις δύο Γενικές αυτές Συνελεύσεις οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν σε τρέχοντα ζητήματα ναυτιλιακής πολιτικής και προκλήσεις του κλάδου όπως οι επιθέσεις κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, τις διαπραγματεύσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού “IMO”, σχετικά με τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου καθώς και σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (“EU ETS”) και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δειτε Επισης

Απετράπησαν τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ-Συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ΥΠΟΙΚ, Δ.Σ. και συντεχνίες
Ενεργοποιείται τέλος του μήνα η πρόσβαση ΑΕΥ, νοσηλευτών και μαιών στο Αρχείο Δικαιούχου
Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο
Πότε και για ποιο λόγο θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού τα ΚΕΠ
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΠΔΣ ενόψει της επετείου της τουρκικής εισβολής
ΙδΕΚ: Στον παλμό της καινοτομίας το 4ο «The Bash! 2024»
Στο ΕΒΕ Λευκωσίας ο Πρέσβης της Κίνας-Συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
ΟΕΒ: Η τηλεργασία στο επίκεντρο της 15ης συνάντησης του SLRNetwork
Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει