Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις του ICS και του ECSA

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, εκπροσωπώντας εμπράκτως την κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, συμμετείχε και φέτος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping, “ICS”), η οποία φέτος διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά στις 14 Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΝΕ, το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν οι Θέμης Παπαδόπουλος, Προέδρος και Θωμάς Καζάκος, Γενικός Διευθυντής.

Τονίζεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος, συνεχίζει για 2η διετή θητεία, στην πολύ τιμητική θέση του Αντιπρόεδρου του ICS, που εκπροσωπεί σε διεθνής βάση, εθνικούς Επαγγελματικούς Συνδέσμων Πλοιοκτητών σε πέραν των 40 χωρών-Μελών του ICS.

Παρομοίως, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο συμμετείχε ενεργά και στη Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners Associations, “ECSA”) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 19 Ιουνίου 2024.

Η Κυπριακή Αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Φίλιππο Φιλή, αμέσως προηγούμενο Πρόεδρο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της ECSA και Θωμά Καζάκο, καθώς και τον κ. Νικόλα Χατζιωάννου από την ΚΕΠ.

Και στις δύο Γενικές αυτές Συνελεύσεις οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν σε τρέχοντα ζητήματα ναυτιλιακής πολιτικής και προκλήσεις του κλάδου όπως οι επιθέσεις κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα, τις διαπραγματεύσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού “IMO”, σχετικά με τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου καθώς και σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή του συστήματος εμπορίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (“EU ETS”) και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»