Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Οι δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και ανάδειξης των κοινοτήτων Ακάμα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες προώθησης των κοινοτήτων Ακάμα, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, εντείνει αυτή την περίοδο τις ενέργειες προβολής, αλλά και εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, μέσα από αυτή την προσπάθεια στην προώθηση διαφόρων μουσείων και κέντρων πληροφόρησης όπως το Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στην Δρούσεια, το Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χερσαίας Χλωρίδας Ακάμα, στον Κάθηκα και το νέο σύγχρονο Μουσείο Χελώνας στην Ίνεια.

Μέσα από την εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται κυρίως μέσω Facebook και Instagram η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου, καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επισκεφθούν τα μοναδικά αυτά σημεία αναφοράς όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά οποιαδήποτε ώρα και μέρα λειτουργίας τους και να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή Λαόνα - Ακάμα.

Η είσοδος σε όλα τα κέντρα/μουσεία είναι δωρεάν, διευκρινίζεται.

Πρόσφατα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει λανσαριστεί η έξυπνη εφαρμογή ανάδειξης του Μύθου της Αφροδίτης που περιλαμβάνει τα σημεία των λουτρών της Αφροδίτης και την Φοντάνα Αμορόζα με πλούσιο πληροφοριακό υλικό σε 5 γλώσσες και τεχνολογικά εργαλεία όπως επαυξημένη πραγματικότητα, 360ο περιήγηση, ακουστική ξενάγηση κ.ά.

Με πόρους της ΕΤΑΠ λειτουργούν βιωματικά εργαστήρια στο Μουσείο Αγροτικής Ζωής Δρούσειας για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο, ενώ το φιλμάκι παρουσίασης του μουσείου της Χελώνας στην Ίνεια έχει εκδοθεί σε τρεις επιπρόσθετες γλώσσες( Γαλλικά, Πολωνικά και Ρωσικά).

Σε εξέλιξη αυτό το διάστημα υπάρχει η διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδας για τον Ακάμα, δημιουργία και χρήση ΜΚΔ, η δημιουργία και τοποθέτηση έξυπνων πινακίδων σε διάφορα σημεία, δημιουργία προωθητικού βίντεο για το Περιφερειακό Κέντρο πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας Ακάμα στον Κάθηκα κ.α .

Η εκδρομή που προσφέρεται δωρεάν κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο για τον Ακάμα είναι υπερπλήρης, με μόνο λίγες θέσεις διαθέσιμες για την τελευταία αναχώρηση που είναι στις 27 Ιουλίου.

Οι δράσεις εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας αλλά και της προβολής του Ακάμα θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από την ΕΤΑΠ Πάφου.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app
Emirates: Open day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
«Πάμε Ελλάδα» το μήνυμα της Aegean για το ταξίδι της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Βλέπει πανικό στην Κύπρο για μειωμένες κρατήσεις τουριστών η Daily Express-«Παρατραβηγμένο και ετεροχρονισμένο»
Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel»-Προβλήματα για τις αεροπορικές από τους αυξημένους ναύλους