Powered by

ΕΤΑΠ Πάφου: Οι δράσεις για αύξηση της επισκεψιμότητας και ανάδειξης των κοινοτήτων Ακάμα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες προώθησης των κοινοτήτων Ακάμα, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας, εντείνει αυτή την περίοδο τις ενέργειες προβολής, αλλά και εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, μέσα από αυτή την προσπάθεια στην προώθηση διαφόρων μουσείων και κέντρων πληροφόρησης όπως το Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στην Δρούσεια, το Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες, το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χερσαίας Χλωρίδας Ακάμα, στον Κάθηκα και το νέο σύγχρονο Μουσείο Χελώνας στην Ίνεια.

Μέσα από την εκστρατεία η οποία πραγματοποιείται κυρίως μέσω Facebook και Instagram η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου, καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επισκεφθούν τα μοναδικά αυτά σημεία αναφοράς όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά οποιαδήποτε ώρα και μέρα λειτουργίας τους και να γνωρίσουν από κοντά την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή Λαόνα - Ακάμα.

Η είσοδος σε όλα τα κέντρα/μουσεία είναι δωρεάν, διευκρινίζεται.

Πρόσφατα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει λανσαριστεί η έξυπνη εφαρμογή ανάδειξης του Μύθου της Αφροδίτης που περιλαμβάνει τα σημεία των λουτρών της Αφροδίτης και την Φοντάνα Αμορόζα με πλούσιο πληροφοριακό υλικό σε 5 γλώσσες και τεχνολογικά εργαλεία όπως επαυξημένη πραγματικότητα, 360ο περιήγηση, ακουστική ξενάγηση κ.ά.

Με πόρους της ΕΤΑΠ λειτουργούν βιωματικά εργαστήρια στο Μουσείο Αγροτικής Ζωής Δρούσειας για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο, ενώ το φιλμάκι παρουσίασης του μουσείου της Χελώνας στην Ίνεια έχει εκδοθεί σε τρεις επιπρόσθετες γλώσσες( Γαλλικά, Πολωνικά και Ρωσικά).

Σε εξέλιξη αυτό το διάστημα υπάρχει η διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδας για τον Ακάμα, δημιουργία και χρήση ΜΚΔ, η δημιουργία και τοποθέτηση έξυπνων πινακίδων σε διάφορα σημεία, δημιουργία προωθητικού βίντεο για το Περιφερειακό Κέντρο πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας Ακάμα στον Κάθηκα κ.α .

Η εκδρομή που προσφέρεται δωρεάν κάθε Σάββατο για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο για τον Ακάμα είναι υπερπλήρης, με μόνο λίγες θέσεις διαθέσιμες για την τελευταία αναχώρηση που είναι στις 27 Ιουλίου.

Οι δράσεις εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας αλλά και της προβολής του Ακάμα θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους από την ΕΤΑΠ Πάφου.

Δειτε Επισης

Κομισιόν: Νέος οδηγός για τα δικαιώματα επιβατών στα αεροπλάνα
Μουράτ Ζιάζικοφ: Οι παράγοντες του τουρισμού περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες
Άλμα στις τουριστικές αφίξεις κατά 21,3% τον Μάιο στην Ελλάδα
Περισσότερες κινεζικές πτήσεις προς Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι-Τα νέα δρομολόγια
Ryanair: Μειώνει τις προβλέψεις και «βλέπει» χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων το καλοκαίρι
Wizz Air: Διαθέσιμες ξανά οι διαδικτυακές της υπηρεσίες-Οι δυνατότητες για τους πελάτες της εταιρείας
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)