Απορρίπτει για CarVal Investors και Caius Capital η Alpha Holdings-Η ανεπίσημη τοποθέτηση της Τράπεζας Κύπρου

Τροφή για συζητήσεις και σενάρια επί σεναρίων ως προς την ορθότητα των πληροφορίων του, έδωσε το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg περί προθέσεως δύο εκ των μεγαλομετόχων της Τράπεζας Κύπρου, της CarVal Investors και της Caius Capital LLC, να προχωρήσουν σε συνδυαστική πώληση του ποσοστού τους στην τράπεζα, το οποίο ανέρχεται συνολικά περί το 15%.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προς τον σκοπό αυτό φέρονται να προσεγγίστηκαν ήδη διάφοροι εν δυνάμει αγοραστές, με το πρακτορείο να τοποθετεί ανάμεσά τους και την ελληνική Alpha Bank, με δραστηριοποίηση στην Κύπρο μέσω της Alpha Bank Κύπρου.

Αρχικά, επισήμως, τόσο από πλευράς Alpha Bank όσο και από πλευράς Τράπεζας Κύπρου δεν προέκυψε οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος.

Αυτό που ανεπισήμως τονίστηκε στο InBusinessNews από αρμόδια πηγή της Alpha Bank, είναι πως τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν ευσταθούν και ότι ο όμιλος «δεν έχει εισέλθει σε καμίας μορφής διαπραγμάτευση με μετόχους της Τράπεζας Κύπρου για αγορά μετοχών».

Λίγο αργότερα, ωστόσο, διά ανακοίνωσης που εξέδωσε, η Alpha Holdings προχώρησε και σε επίσημη διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζοντας πάντως πως στο πλαίσιο της υλοποίησης του ανακοινωθέντος στρατηγικού της σχεδίου παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Στην ανακοίνωσή της, η Alpha Holdings αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για την ορθή ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών A.E. (“Alpha Holdings”) διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (“Bank of Cyprus”) από υφισταμένους μετόχους της.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ανακοινωθέντος Στρατηγικού της Σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Η Τράπεζα Κύπρου

Από πλευράς Τράπεζας Κύπρου, πηγή της τράπεζας, υπέδειξε στο InBusinessNews ότι εκ μέρους του Συγκροτήματος δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε σχόλιο σε σχέση με το δημοσίευμα.

«Από πλευράς Τράπεζας Κύπρου», τόνισε, «δεν θα γίνει οποιοδήποτε σχόλιο επί της ουσίας του θέματος, αλλά και ούτε θα εκδοθεί κάποια σχετική ανακοίνωση», επεσήμανε.

Δειτε Επισης

Ο Νίκος Ποταμάρης νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου
HSBC: Ο Georges Elhedery ο νέος CEO-Πότε αναλαμβάνει καθήκοντα
Αυξήθηκε η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στην Ευρώζωνη το δεύτερο τρίμηνο
Sophic: Νέα έκδοση Γραμματίων Δημοσίου της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη βδομάδα
Σκλήρυνση της στάσης της ΕΚΤ κατά των τραπεζών για περιβαλλοντικούς κινδύνους διαβλέπει ο DBRS
Η θέση εργασίας που άνοιξε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Τα προσόντα, τα καθηκόντα και η μισθοδοσία
ΕΚΤ: Στάση αναμονής για τα επιτόκια την Πέμπτη, τον Σεπτέμβριο η επόμενη μείωση
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου): Σταθερά δίπλα σου με υψηλές αποδόσεις έως 2.5%
Ελλαδικά δημοσιεύματα: Προς αλλαγή διοίκησης στην Ελληνική προσανατολίζεται η Eurobank
Πηγές Eurobank: Γιατί το τίμημα για την Ελληνική Τράπεζα είναι δίκαιο και εύλογο