Οι δύο μεγαλομέτοχοι της Τρ. Κύπρου που φέρονται να ψάχνονται για να πωλήσουν-Τι υποστηρίζει το Bloomberg

Για ενδιαφέρον δύο εκ των μεγαλομετόχων της Τράπεζας Κύπρου, της CarVal Investors και της Caius Capital LLC, να πωλήσουν τα μερίδια που κατέχουν στην τράπεζα, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος, το Bloomberg υποστηρίζει πως CarVal Investors, που κατέχει το 9,07% και Caius Capital, που κατέχει το 5,58%, διερευνούν το ενδεχόμενο συνδυαστικής πώλησης του ποσοστού τους στην Τράπεζα Κύπρου, δηλαδή ως πακέτο, το οποίο ανέρχεται συνολικά περί το 15%.

Η μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Κύπρου:

  • Lamesa Investments Limited: 9,27%
  • CarVal Investors: 9,07%
  • Senvest Management LLC: 8,91%
  • Caius Capital LLC: 5,58%
  • European Bank for Reconstruction and Development (EBRD): 5,02%
  • Διασπορά στο ευρύ κοινό: 61,81%

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δύο εκ των μεγαλομετόχων της μεγαλύτερης τράπεζας του τόπου, φέρονται να συνεργάζονται με συγκεκριμένο σύμβουλο προς διερεύνηση του εδάφους και ανίχνευση πιθανών ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Στο πλαίσιο αυτό, βάσει πάντα των όσων ισχυρίζεται το Bloomberg, έχουν προσεγγιστεί διάφοροι εν δυνάμει αγοραστές, μεταξύ των οποίων-σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται- και η ελληνική Alpha Bank, η οποία ως γνωστό δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής της Alpha Bank Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις τον περασμένο Απρίλιο, τα Διοικητικά Συμβούλια του ομίλου Alpha Bank και της Alpha Bank Κύπρου πραγματοποίησαν διήμερες κοινές συνεδριάσεις στο νησί μας, σε μια κίνηση-απόδειξη της ιδιαίτερης σημασία που αποδίδει ο όμιλος στη θυγατρική του και στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο κύκλος συναντήσεων του πρόεδρου του Δ.Σ. Βασίλειου Ράπανου και του CEO του ομίλου, Βασίλη Ψάλτη, ως επικεφαλής ομάδας στελεχών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ηγετική ομάδα της Alpha Bank είχε συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό, τον τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου, καθώς και με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Μαχλούφ (ΕΚΤ): Δεν βιαζόμαστε για μια νέα μείωση στα επιτόκια
Στη συνεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για μείωση επιτοκίων
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων
Βιλερουά-ΕΚΤ: Εύλογες οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη διαδρομή στα επιτόκια
Οι κάρτες VISA της Τράπεζας Κύπρου ταξιδεύουν 4 τυχερούς στους Ολυμπιακούς του Παρισιού
Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία
ΕΚΤ: Παύση στις μειώσεις των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο
Από δωρεάν μεταφορές χρημάτων μέχρι δάνειο όλα appλά από το κινητό