Ενημερωτικές ημερίδες της JTI στην Κύπρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

Σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό και εποικοδομητικό διήμερο, στις 30 και 31 Μαΐου 2024, η εταιρεία Japan Tobacco International (JTI) υλοποίησε ενημερωτικές ημερίδες για τα θέματα του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στις Τελωνειακές και Αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2024, η JTI πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Μαΐου σεμινάριο για λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων και την Παρασκευή 31 Μαΐου για στελέχη της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ημερίδες περιλάμβαναν θεωρητικό υλικό γύρω από την παράνομη παραγωγή και διακίνηση καπνικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η παράνομη εμπορία όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων, τρομοκρατία κ.ά., αλλά και εμπειρικά στοιχεία από τη συνεργασία της JTI με τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές παγκοσμίως με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε την ακλόνητη δέσμευση της JTI για την καταπολέμηση των μη νόμιμων δραστηριοτήτων διακίνησης καπνικών προϊόντων, και επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι θα στέκεται αρωγός στις διωκτικές αρχές στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Δειτε Επισης

Το Hyundai Tucson γιορτάζει δύο δεκαετίες καινοτομίας-Το ταξίδι προς την επιτυχία
Αυτοκινητοβιομηχανία: Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο (pics)
Στις 12 Σεπτεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις CTC, Ermes και Woolworth
Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Ε.Ε.: Ήπια άνοδος στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο