Ενημερωτικές ημερίδες της JTI στην Κύπρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

Σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό και εποικοδομητικό διήμερο, στις 30 και 31 Μαΐου 2024, η εταιρεία Japan Tobacco International (JTI) υλοποίησε ενημερωτικές ημερίδες για τα θέματα του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στις Τελωνειακές και Αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2024, η JTI πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Μαΐου σεμινάριο για λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων και την Παρασκευή 31 Μαΐου για στελέχη της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ημερίδες περιλάμβαναν θεωρητικό υλικό γύρω από την παράνομη παραγωγή και διακίνηση καπνικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η παράνομη εμπορία όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων, τρομοκρατία κ.ά., αλλά και εμπειρικά στοιχεία από τη συνεργασία της JTI με τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές παγκοσμίως με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε την ακλόνητη δέσμευση της JTI για την καταπολέμηση των μη νόμιμων δραστηριοτήτων διακίνησης καπνικών προϊόντων, και επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι θα στέκεται αρωγός στις διωκτικές αρχές στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
ΠΑΣΕΑ: Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για ανακλήσεις-Η κατάθεση ενώπιον της ερευνητικής για Takata
Σε υπεραγορές και κρεοπωλεία της Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου-Διαβεβαιώνει για την επάρκεια και ποιότητα των προϊόντων
Skroutz.cy: Η νέα καμπάνια «Skroutz.cy: Shop everything» και πού στοχεύει
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσιμπιμένες οι τιμές σε κρέατα και λαχανικά
Jumbo: Αυξημένες κατά 6% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο
Καίει η τιμή του κυπριακού καφέ-Αύξηση 24,6% μέσα σε ένα χρόνο
Η Lidl Κύπρου δίνει πνοή στην ανθρωπιστική βοήθεια
Μ. Αντωνίου: Επάρκεια προϊόντων για το πλούσιο πασχαλινό τραπέζι-Αβεβαιότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω δασμών