Αντρέας Κωνσταντινίδης για κυβερνοαπειλές: Δράστε σήμερα, ασφαλίστε το αύριο

Με το μήνυμα «Δράστε σήμερα, ασφαλίστε το αύριο» ο Αντρέας Κωνσταντινίδης, Managed Services, Director στην Odyssey Cybersecurity έδωσε το έναυσμα για μια παρουσίαση γεμάτη από πολύτιμες συμβουλές κυβερνοασφάλειας σε όσους παρέστησαν στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024, στη Λευκωσία.

Ο ειδικός ανέδειξε τη σημασία της προληπτικής αναγνώρισης κινδύνων προτού εξελιχθούν σε πλήρεις επιθέσεις. Η Silent Threat Surveillance, εξήγησε, συνέβαλε σε βαθύτερη κατανόηση των απειλών, με ενισχυμένες δυνατότητες ανίχνευσης και ταχύτερους χρόνους αντίδρασης.

«Η συνεχής ενημέρωση για τις ευπάθειες του οργανισμού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αποτελεσματική προστασία. Η αξιολόγηση των ευπαθειών, αμέσως, επιτρέπει στους οργανισμούς να προλαμβάνουν, να διορθώνουν και να βελτιώνουν την ασφάλειά τους, ανέφερε παρέχοντας σχετική καθοδήγηση», υπογράμμισε σχετικά.

Εξάλλου, έθεσε επί τάπητος σημαντικά ερωτήματα, όπως αν αναρωτήθηκαν ποτέ για την ασφάλεια του οργανισμού τους, εξηγώντας ότι κρίσιμες πτυχές που πρέπει να εξεταστούν σήμερα περιλαμβάνουν την εμπειρία του προσωπικού στην παρακολούθηση συστημάτων, την ολιστική ορατότητα και τις δυνατότητες αντιμετώπισης περιστατικών.

«Αν θέλετε ο οργανισμός σας να παραμείνει προστατευμένος στο μέλλον, η συνεχής παρακολούθηση και η άμεση αντίδραση είναι αναγκαίες. Μόνο έτσι μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και τη σταθερότητα του οργανισμού σας στον κόσμο της κυβερνοασφάλειας», τόνισε επί σκηνής της διοργάνωσης.

Το Συνέδριο παρουσίασε η ECOMMBX.

Δειτε Επισης

Τρεις Κύπριοι φοιτητές στους παγκόσμιους ψηφιακούς ηγέτες του αύριο
Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία Κύπρου-Ιαπωνίας σε τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική-Η συμβολή του ΙδΕΚ
Google: Ετοιμάζει deal για εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι $23 δις
Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα