Το σύνηθες λάθος των επιχειρήσεων και πώς να υιοθετήσουν έξυπνα το ΑΙ

Την κρισμότητα της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) ανέδειξε μεταξύ άλλων, η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της GrantXpert Consulting Ltd.

Σε ομιλία της στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024 που παρουσίασε η ECOMMBX, εξήγησε γιατί η προσαρμογή στις εξελίξεις της ΤΝ είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επωφελής για την ανάπτυξη της καριέρας και την ασφάλεια της εργασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Vanson Bourne την οποία η CEO επικαλέστηκε, το 80% των οργανισμών δηλώνει ότι ο κύριος τεχνολογικός στόχος τους είναι η υπεραυτοματοποίηση - η αυτοματοποίηση από άκρη σε άκρη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών διαδικασιών.

Σχολίασε, ωστόσο, ότι τα στελέχη έχουν την τάση να επιδιώκουν αυτόν τον στόχο χωρίς καμία ανατροφοδότηση από τους υπαλλήλους τους - τους ανθρώπους των οποίων οι δουλειές και οι ζωές θα επηρεαστούν περισσότερο από την επίτευξή του.

Μέσα από την έρευνα της γύρω από την υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις έχει αποδειχτεί το εξής: Οι εξυπνότεροι ηγέτες δίνουν προτεραιότητα στη συμμετοχή των ανθρώπων τους, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθέτησης της τεχνολογίας.

Κατά την ίδια, η συνεχής μάθηση και η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών μπορούν, επιπρόσθετα, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, την καινοτομία και τη συνολική επιτυχία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο με σημαντικά οφέλη. «Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στη νέα αυτή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Το Ad Tag Global Group του «Γκουρού του Digital» στην αγορά της Κύπρου με κεντρικά γραφεία στη Λάρνακα
Ικανοποίηση TechIsland για το νέο πλαίσιο για την Μπλε Κάρτα-Τι δηλώνει ο Βαλεντίνος Πολυκάρπου
3ο CITEA Digital Cyprus Conference: Τεχνητή νοημοσύνη και κυπριακές επιχειρήσεις (video)
Η κυβερνοασφάλεια το 2048 μέσα από τα μάτια του Ramsés Gallego
Σημαντική πρόοδος για Κύπρο στην πορεία υλοποίησης των στόχων της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης
Χαιρετίζει την κατάταξη της Κύπρου για τρίτη συνεχή χρονιά στους «Strong Innovators» ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Β. Πολυκάρπου: Χαιρετίζει τις επιδόσεις της Κύπρου στην καινοτομία-Ζωτικής σημασίας η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα
Strong Innovator για τρίτη συνεχή χρονιά η Κύπρος-Τι δηλώνει ο Νικόδημος Δαμιανού
Google: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αύξησε τις εκπομπές άνθρακα της εταιρείας μέσα σε πέντε χρόνια
Ι. Γεωργούλας: Οι προοπτικές ανάπτυξης της τεχνολογίας και η απαιτούμενη αρωγή κράτους-πανεπιστημίων