Το σύνηθες λάθος των επιχειρήσεων και πώς να υιοθετήσουν έξυπνα το ΑΙ

Την κρισμότητα της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) ανέδειξε μεταξύ άλλων, η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της GrantXpert Consulting Ltd.

Σε ομιλία της στο 3ο Digital Cyprus Conference 2024 που παρουσίασε η ECOMMBX, εξήγησε γιατί η προσαρμογή στις εξελίξεις της ΤΝ είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επωφελής για την ανάπτυξη της καριέρας και την ασφάλεια της εργασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Vanson Bourne την οποία η CEO επικαλέστηκε, το 80% των οργανισμών δηλώνει ότι ο κύριος τεχνολογικός στόχος τους είναι η υπεραυτοματοποίηση - η αυτοματοποίηση από άκρη σε άκρη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών διαδικασιών.

Σχολίασε, ωστόσο, ότι τα στελέχη έχουν την τάση να επιδιώκουν αυτόν τον στόχο χωρίς καμία ανατροφοδότηση από τους υπαλλήλους τους - τους ανθρώπους των οποίων οι δουλειές και οι ζωές θα επηρεαστούν περισσότερο από την επίτευξή του.

Μέσα από την έρευνα της γύρω από την υιοθέτηση των αναδυόμενων τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις έχει αποδειχτεί το εξής: Οι εξυπνότεροι ηγέτες δίνουν προτεραιότητα στη συμμετοχή των ανθρώπων τους, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υιοθέτησης της τεχνολογίας.

Κατά την ίδια, η συνεχής μάθηση και η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών μπορούν, επιπρόσθετα, να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, την καινοτομία και τη συνολική επιτυχία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο με σημαντικά οφέλη. «Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την προσαρμογή στη νέα αυτή κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Κοινή επιθυμία όλων η θεσμοθέτηση του φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Συμμετείχαν πολλές μικρές επιχειρήσεις
Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»-Αναδείχθηκαν οι μικρές επιχειρήσεις των ορεινών (pics)
Στόχος της Κυβέρνησης η στήριξη των επιχειρήσεων της υπαίθρου-Θα περιοδεύσει σε όλες τις επαρχίες ο Πρόεδρος
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Παναγιώτης Σάββα: Καινοτομία στον τομέα του ποτού με κυπριακή παράδοση (video)
Πάμε Τρόοδος…Η πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετέχουν και η ευκαιρία που τους δίνεται
Πώς πήγε το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων-Τα «αυστηρά» και τα «γενναιόδωρα» Υπουργεία
Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν την σωστή πορεία της κυπριακής οικονομίας...
GSI: Τζίφος και ο νέος διαγωνισμός για αξιολόγηση της μελέτης κόστους οφέλους-Ενδιαφέρθηκε μόνο η εταιρεία που απορρίφθηκε
Logistics: Πώς μπορεί η λανθασμένη επιλογή συνεργάτη να πλήξει ανεπανόρθωτα μια εταιρεία