Η Philip Morris Cyprus θέλει να μετατρέψει την Κύπρο στην πρώτη smoke-free χώρα στην Ευρώπη

Η μετατροπή της Κύπρου στην πρώτη smoke-free χώρα ολόκληρης της Ευρώπης αποτελεί τον βασικό στόχο της Philip Morris Cyprus. Το φιλόδοξο αυτό όραμα μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Philip Morris Cyprus, Σταύρος Δρακουλαράκος, στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Labs Tower, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, ο στόχος είναι εφικτός, καθώς μέχρι στιγμής το 70% των συνολικών καθαρών εσόδων της Philip Morris στην Κύπρο προέρχονται από προϊόντα χωρίς καπνό τσιγάρου. Αξιοσημείωτο ότι ανά το παγκόσμιο το ποσοστό είναι ίσο με 39% με στόχο έως το 2030 να διπλασιαστεί.

pmi 2

Εξάλλου η μητρική εταιρεία της Philip Morris Cyprus, η Philip Morris International, αποσκοπεί στο να τοποθετήσει τα τσιγάρα στα μουσεία και είναι η μοναδική καπνοβιομηχανία στον κόσμο που οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς καπνό τσιγάρου.

Όπως ο κ. Δρακουλαράκος είπε ενώπιον των δημοσιογράφων, τα smoke-free προϊόντα αποτελούν το μέλλον ολόκληρης της καπνοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα οι καπνιστές που δεν διακόπτουν το κάπνισμα, θα πρέπει να μπορούν να ενημερώνονται υπεύθυνα αφού σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η βλάβη που προκαλούν είναι δυνητικά μικρότερη συγκριτικά με το τσιγάρο

Όσον αφορά την Κύπρο, μέχρι στιγμής 55.000 καπνιστές ήδη έχουν κάνει μετάβαση στα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης καπνού έχοντας σταματήσει το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα disposable vapes (ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης), τα οποία, με τον τρόπο που προωθούνται από κάποιους εισαγωγείς, μπορούν να γίνουν θελκτικά στις πιο νεαρές ηλικίες.

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτά, η εμφάνισή τους και οι διάφορες γεύσεις όπως τσιχλόφουσκα, καρπούζι και άλλα, τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά στους νέους, μεταξύ τους και ανήλικους.

Όπως λέχθηκε, η απαγόρευση «ελκυστικών» γεύσεων θα ήταν μια καθοριστική κίνηση για μείωση της πρόσβασης τέτοιων προϊόντων σε νέους.

Παράλληλα ο γενικός διευθυντής της Philip Morris Cyprus σχολίασε την απώλεια εσόδων από το κράτος λόγω λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Πρόκειται όπως είπε για ένα φαινόμενο που στην Κύπρο είναι ακόμη πιο έντονο εξαιτίας των παράνομων συναλλαγών που γίνονται κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Τέλος, ο Σταύρος Δρακουλαράκος αναφέρθηκε και στην εταιρική κουλτούρα της εταιρείας όπου υπάρχει ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών κάτι που ισχύει και στη διευθυντική ομάδα.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Το έργο θα υλοποιηθεί
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
Ο Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι στόχοι του
Το Νοέμβριο η διεξαγωγή του 8th Project Management Conference
Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο αποκτά η Γερμασόγεια μετά την επερχόμενη ανάπλαση του ποταμού Άμαθου
Ν. Ποταμάρης: Επιτακτική ανάγκη η επαγγελματική ανάπτυξη στον πολύπλοκο κόσμο των επενδύσεων