Η Philip Morris Cyprus θέλει να μετατρέψει την Κύπρο στην πρώτη smoke-free χώρα στην Ευρώπη

Η μετατροπή της Κύπρου στην πρώτη smoke-free χώρα ολόκληρης της Ευρώπης αποτελεί τον βασικό στόχο της Philip Morris Cyprus. Το φιλόδοξο αυτό όραμα μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Philip Morris Cyprus, Σταύρος Δρακουλαράκος, στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Labs Tower, την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, ο στόχος είναι εφικτός, καθώς μέχρι στιγμής το 70% των συνολικών καθαρών εσόδων της Philip Morris στην Κύπρο προέρχονται από προϊόντα χωρίς καπνό τσιγάρου. Αξιοσημείωτο ότι ανά το παγκόσμιο το ποσοστό είναι ίσο με 39% με στόχο έως το 2030 να διπλασιαστεί.

pmi 2

Εξάλλου η μητρική εταιρεία της Philip Morris Cyprus, η Philip Morris International, αποσκοπεί στο να τοποθετήσει τα τσιγάρα στα μουσεία και είναι η μοναδική καπνοβιομηχανία στον κόσμο που οραματίζεται έναν κόσμο χωρίς καπνό τσιγάρου.

Όπως ο κ. Δρακουλαράκος είπε ενώπιον των δημοσιογράφων, τα smoke-free προϊόντα αποτελούν το μέλλον ολόκληρης της καπνοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα οι καπνιστές που δεν διακόπτουν το κάπνισμα, θα πρέπει να μπορούν να ενημερώνονται υπεύθυνα αφού σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η βλάβη που προκαλούν είναι δυνητικά μικρότερη συγκριτικά με το τσιγάρο

Όσον αφορά την Κύπρο, μέχρι στιγμής 55.000 καπνιστές ήδη έχουν κάνει μετάβαση στα εναλλακτικά προϊόντα θέρμανσης καπνού έχοντας σταματήσει το κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα disposable vapes (ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης), τα οποία, με τον τρόπο που προωθούνται από κάποιους εισαγωγείς, μπορούν να γίνουν θελκτικά στις πιο νεαρές ηλικίες.

Η εύκολη πρόσβαση σε αυτά, η εμφάνισή τους και οι διάφορες γεύσεις όπως τσιχλόφουσκα, καρπούζι και άλλα, τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά στους νέους, μεταξύ τους και ανήλικους.

Όπως λέχθηκε, η απαγόρευση «ελκυστικών» γεύσεων θα ήταν μια καθοριστική κίνηση για μείωση της πρόσβασης τέτοιων προϊόντων σε νέους.

Παράλληλα ο γενικός διευθυντής της Philip Morris Cyprus σχολίασε την απώλεια εσόδων από το κράτος λόγω λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων. Πρόκειται όπως είπε για ένα φαινόμενο που στην Κύπρο είναι ακόμη πιο έντονο εξαιτίας των παράνομων συναλλαγών που γίνονται κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Τέλος, ο Σταύρος Δρακουλαράκος αναφέρθηκε και στην εταιρική κουλτούρα της εταιρείας όπου υπάρχει ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών κάτι που ισχύει και στη διευθυντική ομάδα.

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές-Ένα έργο ορόσημο κόστους €50 εκατ.
«Πλαφόν» για φοιτητές/τριες από τρίτες χώρες στις ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Πού επενδύουν οι Κύπριοι...Αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης της Freedom24
Pedalion Yachting: Νέα αποκλειστική συνεργασία με το ναυπηγείο COMITTI
Στην Κύπρο η πρόεδρος του ESMA Verena Ross για το Global Yield 2025
Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία έρχεται και στην Κύπρο: Η πρώτη Κοινωνική Επιχείρηση υπό τη διαχείριση ατόμων με αυτισμό
Συνεχίζεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα CBN Young Dragon Awards
«The Furry Book Club»: Μια αλλιώτικη λέσχη ανάγνωσης με πολυεπίπεδα οφέλη
H Anytime έστειλε ηχηρό κοινωνικό μήνυμα με την ενέργεια «εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»