Σχέδιο χορηγιών για σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης

Την προκήρυξη του Σχεδίου Παροχής Κρατικών Χορηγιών 2024 για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση τις πρόνοιες του σχετικού Κανονισμού 1221/2009/ΕΚ, ανακοίνωσε τo Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο προώθησης του Κοινοτικού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου (EMAS) σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος, που μετέδωσε το ΓΤΠ, το Σχέδιο αφορά στην παροχή κρατικής χορηγίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων (ιδιωτικό, ημικρατικό ή και δημόσιο τομέα, εφόσον ασκεί οικονομική δραστηριότητα, η οποία καθορίζεται στο Σχέδιο Χορηγιών) που θα εγκαταστήσουν Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά EMAS, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού 1221/2009/ΕΚ, με σκοπό την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πτυχών των επιχειρήσεων/ οργανισμών, τη μείωση της χρήσης φυσικών πόρων και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής τους επίδοσης.

Το Σχέδιο είναι βασισμένο στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και προνοεί την επιχορήγηση του 70% των δαπανών για την παροχή υπηρεσιών για την εγκατάσταση Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, με μέγιστο ποσό τις €2.000, και την επαλήθευση και επικύρωση του συστήματος, με μέγιστο ποσό τα €500. Με το ίδιο ποσό, των €500, χρηματοδοτούνται και οι Δαπάνες Μεταπήδησης από ISO 14001 σε EMAS.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων έχει οριστεί η 1η Νοεμβρίου 2024.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα υποβάλουν αίτηση καταχώρησης στο Μητρώο EMAS το αργότερο μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία.

Ο Οδηγός Σχεδίου και το έντυπο υποβολής αίτησης βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος. Περαιτέρω λεπτομέρειες στο τηλέφωνο 22408923.

Δειτε Επισης

Τα τρία κυπριακά ΜΜΕ στην άτυπη μαύρη λίστα της Ρωσίας-«Διαδίδουν συστηματικά ανακριβείς πληροφορίες»
Συμφωνία Χατζημανώλη-Aponte για ενίσχυση των υπό κυπριακή σημαία πλοίων του ομίλου MSC
Απονεμήθηκαν τα «Zero Waste HoReCa Champions Awards 2024»
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Eργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων Κύπρου
Πρώτη αύξηση μετά από δύο χρόνια για τον στόλο των ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
ISIS Clinic: Νέα γυναικολογική/μαιευτική κλινική έρχεται στη Λευκωσία
H Ypera Ασφαλιστική βράβευσε τους ανθρώπους και συνεργάτες της
Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα
«Χρώμα & Φως από XM»: Εγκαίνια για το Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών
Ήταν όλοι εκεί για τα 20 χρόνια ζωής της CSC Christodoulou