Powered by

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε τον διορισμό τoυ Δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη ως Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Η ίδρυση του Υφυπουργείου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα μας ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και τους συνεργάτες του, των οποίων η προσπάθεια είχε σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού στη χώρα μας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστούν στενά και θα στηρίξουν τον νέο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα σημαντικά βήματα στελέχωσης του Υφυπουργείου.

Η στοχευμένη πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με το Υφυπουργείο ως κεντρικό φορέα ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών. Η βελτιωμένη εικόνα, απόρροια των στοχευμένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, θα ενισχυθεί περισσότερο με τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου υπό τον Δρα Νικόλα Α. Ιωαννίδη.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol (2017). Την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Nippon στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο Θάλασσας στο Αμβούργο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Έχει εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο διεθνές δίκαιο για τα έτη 2017-2019.

Το 2020 έλαβε βραβείο από τη Διεθνή Ένωση για το Δίκαιο της Θάλασσας για ακαδημαϊκό άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε διεθνές νομικό περιοδικό.

Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (ένα δεύτερο είναι υπό δημοσίευση) και αρκετά ακαδημαϊκά άρθρα/κεφάλαια σε διεθνείς νομικές εκδόσεις.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Η παγκόσμια οικονομία το 2024 και οι προοπτικές για το 2025-Η μάχη με τον πληθωρισμό και οι πιθανοί κίνδυνοι
Πιο αισιόδοξες από πέρσι οι επιχειρήσεις της Λεμεσού-Αγκάθι η έλλειψη προσωπικού, κύρια ανησυχία η αύξηση κόστους
Απώλειες κατέγραψε τη Δευτέρα το ΧΑΚ
Συνεισφέρει κατόπιν πρότασης Μάκη Κεραυνού 7,16 εκατ. ευρώ ως δωρήτρια χώρα στο IDA η Κύπρος
Δεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή του νόμου για περιορισμό συναλλαγών σε μετρητά-«Σωστά αναπέμφθηκε»
Θετική εικόνα, αλλά διαρθρωτικές αδυναμίες...Η ανάγνωση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για την οικονομία το 2024
Α. Αντωνίου: Οι οδυνηρές αστοχίες του 2024 και οι προκλήσεις του 2025-«Να μην σκοτώσουμε την επιχειρηματικότητα»
Χαιρετίζει τα νέα μέτρα των τραπεζών για στήριξη της κοινωνίας το ΚΕΒΕ-Θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και η οικονομία
Ομόφωνα αποδεκτή από την Επιτροπή Θεσμών η αναπομπή του νόμου για περιορισμό συναλλαγών σε μετρητά
Έκτακτη Ολομέλεια για το όριο στις συναλλαγές μεγάλων ποσών σε ρευστά-Αποφασίζει για την αναπομπή του Προέδρου