Powered by

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε τον διορισμό τoυ Δρος Νικόλα Α. Ιωαννίδη ως Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας.

Η ίδρυση του Υφυπουργείου αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα μας ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και τους συνεργάτες του, των οποίων η προσπάθεια είχε σημαντικά αποτελέσματα ως προς την αποτελεσματική διαχείριση του Μεταναστευτικού στη χώρα μας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα συνεργαστούν στενά και θα στηρίξουν τον νέο Υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα σημαντικά βήματα στελέχωσης του Υφυπουργείου.

Η στοχευμένη πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με το Υφυπουργείο ως κεντρικό φορέα ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών. Η βελτιωμένη εικόνα, απόρροια των στοχευμένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, θα ενισχυθεί περισσότερο με τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου υπό τον Δρα Νικόλα Α. Ιωαννίδη.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης κατέχει διδακτορικό τίτλο στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol (2017). Την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018 ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Nippon στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο Θάλασσας στο Αμβούργο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Bristol.

Έχει διδάξει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για ζητήματα δημόσιου διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Έχει εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε ομάδες εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 βραβεύθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων για την καλύτερη διδακτορική διατριβή στο διεθνές δίκαιο για τα έτη 2017-2019.

Το 2020 έλαβε βραβείο από τη Διεθνή Ένωση για το Δίκαιο της Θάλασσας για ακαδημαϊκό άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε διεθνές νομικό περιοδικό.

Έχει δημοσιεύσει ένα βιβλίο (ένα δεύτερο είναι υπό δημοσίευση) και αρκετά ακαδημαϊκά άρθρα/κεφάλαια σε διεθνείς νομικές εκδόσεις.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου του Παγκυπρίου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δειτε Επισης

Στα €619,1 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο 2025-Ποια η αύξηση σε έσοδα και δαπάνες
Νέα σελίδα υποστήριξης «Tax For All» και εξυπηρέτηση για θέματα φορολογίας μέσω ψηφιακού βοηθού
Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο