Τέλειωσε την Kition η Κυβέρνηση-Διέκοψε τη σύμβαση με την εταιρεία για τη μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας

Το αναμενόμενο-βάσει της τροπής που τους τελευταίους μήνες πήραν τα πράγματα-διαζύγιο ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Kition, σε ό,τι αφορά την σύμβαση των δύο πλευρών για την ενιαία ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας, επισημοποιήθηκε σήμερα.

Το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε την διακοπή του συμβολαίου έπειτα και από την περί του θέματος γνωμάτευση που έλαβε από την Νομική Υπηρεσία, στη σκιά των απαιτήσεων της κοινοπραξίας για αλλαγές στη σύμβαση και υπό το πρίσμα της άρνησής της να καταθέσει την εγγυητική που υποχρεούταν να καταθέσει για το έργο.

Για την διακοπή της σύμβασης η εταιρεία ενημερώθηκε σήμερα το πρωί διά σχετικής ειδοποίησης τερματισμού της σύμβασης που έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αλέξης Βαφεάδης είχε κάνει λόγο για σχέδιο β' που υπάρχει από την Κυβέρνηση σε σχέση με την επόμενη μέρα του έργου.

Δεδομένου του τερματισμού της σύμβασης, η εταιρεία θα πρέπει να επιστρέψει την διαχείριση του έργου στο κράτος, το οποίο αναμένεται να την παραχώρησει στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για εξεύρεση νέου ανάδοχου.

Πληροφορίες θέλουν ήδη τουλάχιστον δύο κοινοπραξίες να έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Η επίσημη ανακοίνωση

Τον τερματισμό της σύμβασης ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 το πρωί, έχει παραδοθεί στην εταιρεία Kition Ocean Holdings Ltd ειδοποίηση τερματισμού της σύμβασης παραχώρησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή μετάβαση και απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του λιμανιού και της μαρίνας, μέσα από την ανάληψη της διαχείρισης από την Αρχή Λιμένων Κύπρου και την πολιτεία.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους των εργαζομένων για ενημέρωση και συντονισμό σχετικά με την εφαρμογή των εργατικών νομοθεσιών και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους» .

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 1,1% στον δείκτη τιμών κατοικιών το πρώτο τρίμηνο 2024
Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Κατάργηση της ημερήσιας ενοικίασης ακινήτων για να πέσουν τα ενοίκια
Νέες ελκυστικές επιλογές οικιστικών ακινήτων σε Λάρνακα και Πάφο από την Altamira Real Estate
Αλέξης Βαφεάδης: Σε 15 με 20 μέρες θα διαφανεί πώς θα προχωρήσει ο δρόμος Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς
Κυκλοφοριακό και στεγαστικό τα πιο καυτά ζητήματα της Λεμεσού
Παραλήφθηκαν μέσω «Ιππόδαμου» οι πρώτες αιτήσεις, εκδόθηκε η πρώτη πολεοδομική άδεια στο νέο περιβάλλον
«Ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας θα παραδοθεί στα μέσα Αυγούστου»-Όσα ξεκαθαρίζει το ΥΜΕΕ
Μέχρι τέλος Ιουλίου τα επόμενα βήματα για την μαρίνα και το λιμάνι Λάρνακας-Οι διαβουλεύσεις με την Kition
Υπουργείο Εσωτερικών: Ηλεκτρονικά η διαδικασία αιτήσεων για άδειες οικοδομής από 1η Ιουλίου
Έπεσαν υπογραφές για ανέγερση νέας υδατοδεξαμενής ΣΥΛ στην Αγία Φύλα