Powered by

Wall Street: Πτώση για τον Nasdaq μετά το νέο ρεκόρ

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν την Τρίτη (21/5) οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το ρεκόρ που σημείωσε χθες ο Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε νέο υψηλό.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,07% στις 39.833 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,07% στις 5.304 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πέφτει 0,35% στις 16.736 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/5) ο τεχνολογικός δείκτης κέρδισε 0,65% σκαρφαλώνοντας στις 16.794 μονάδες, έχοντας λάβει ώθηση από την ανοδική πορεία των μετοχών της Nvidia και άλλων εταιρειών τεχνολογίας.

Αντιθέτως, ο Dow Jones δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τις 40.000 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του, αγγίζοντας για λίγο τις 40.077 μονάδες.

«Βαρίδι» για τις απώλειες του Dow ήταν η μετοχή της JPMorgan, η οποία έκλεισε με πτώση 4,5% μετά τη δήλωση του CEO, Jamie Dimon, ότι η συνταξιοδότησή του μάλλον θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι δήλωνε στο παρελθόν και πως η διαδοχή του στην τράπεζα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Αυτήν την ώρα η JPMorgan ενισχύεται 1,4%, η Nvidia χάνει 1%, ενώ η μετοχή της Lowe προσθέτει 1,2%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Στον αντίποδα, 4,8% χάνει η Palo Alto Networks λόγω αδύναμου guidance, ενώ στο -4,4% βρίσκεται η Macy’s, χάνοντας τα κέρδη που της έφερε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, όπως ο Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να δει στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για αρκετούς μήνες, προτού γίνει η πρώτη μείωση επιτοκίων.

«Η υπόθεση του αποπληθωρισμού παραμένει άθικτη», δήλωσε στο CNBC ο Keith Buchanan της Globalt Investments. «Η αγορά θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αν τα εταιρικά έσοδα μπορούν να επιβεβαιώσουν την ανθεκτικότητα της κερδοφορίας».

Στα ομόλογα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με το αμερικανικό 10ετές να διαμορφώνεται στο 4,4% και το 2ετές στο 4,826%.

Δειτε Επισης

Νουριέλ Ρουμπινί: Προειδοποιεί για πετρελαϊκό σοκ αντίστοιχο της δεκαετίας του ’70
Oxford Economics: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 έφεραν μικρή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Ανέκαμψε η τιμή του χρυσού μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
ΔΝΤ-Ουκρανία: Υποτίμηση νομίσματος, μείωση επιτοκίων και αύξηση φορολογίας στο μενού
Ευρωζώνη: Πώς κινήθηκε η δραστηριότητα στα εργοστάσια τον Αύγουστο
Νοm Dom: 1 δισ. στερλίνες ο λογαριασμός αν καταργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σε χαμηλό ενός μήνα το Bitcoin εν μέσω ανησυχιών για τις οικονομικές προοπτικές
Τουρκία: Απότομο «φρένο» στον πληθωρισμό μετά την αύξηση στα επιτόκια
ΗΠΑ: Συρρίκνωση για 5ο συνεχόμενο μήνα στον δείκτη μεταποίησης ISM
Μικρές απώλειες κατέγραψε η τιμή του χρυσού