Κλείνει το μάτι σε επενδύσεις λιβανέζικων και γαλλικών συμφερόντων η Κύπρος-Τεράστιο το ενδιαφέρον

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, επέκταση των δραστηριοτήτων τους και ίδρυση γραφείων στην Κύπρο, εκδηλώνουν εταιρείες γαλλικών και λιβανέζικων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο και στη Γαλλία(σ.σ. μέλη του «France Liban Chamber of Commerce»-Εμπορικό Επιμελητήριο Γαλλίας-Λιβάνου), κυρίως στους τομείς της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ως υψίστης σημασία για την χώρα μας, με τις συγκεκριμένες εν δυνάμει επενδύσεις να αποφέρουν σε περίπτωση υλοποίησής τους πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του νησιού μας.

Και αυτό, δεδομένης της μεγάλης επιρροής της Γαλλίας στην Ε.Ε., αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι η Κύπρος είναι γεωγραφικά η πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα στον Λίβανο, κάτι που της επιτρέπει να αναδειχθεί ως γέφυρα συνεργασίας επενδύσεων και επιχειρήσεων ολόκληρης της περιοχής.

Η εκδήλωση του Invest Cyprus στην Βηρυτό

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού αναδείχθηκαν από τον Invest Cyprus στα μέλη του France Liban Chamber of Commerce, ανάμεσά τους αξιόλογοι επιχειρηματίες και επενδυτές, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο οργανισμός στη Βηρυτό.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του France Liban Chamber of Commerce και με την άμεση ανταπόκριση του Invest Cyprus, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με την αγορά του Λιβάνου και των γαλλικών και λιβανέζικων εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, παρουσίασε ενώπιων επιχειρηματικών στελεχών και αξιόλογων μελών του France Liban Chamber of Commerce, το κυπριακό επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως φυσικά και τα κίνητρα για επενδύσεις στην Κύπρο.

Σε roundtable που έλαβε χώρα, έδωσαν το παρών τους υφιστάμενοι επενδυτές από την περιοχή στην Κύπρο, οι οποίοι μέσα από testimonials, διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους. Ανάμεσά τους, οι εταιρείες Murex, Kassatly Group, εταιρεία που ασχολείται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και ο Shadi Karam (ex-Chairman της Astrobank).

Στο roundtable έλαβε μέρος και ο CEO του Invest Cyprus, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, τα οποία είχαν να κάνουν με τους τομείς στους οποίους επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την Κύπρο, τις διαδικασίες και το φορολογικό καθεστώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δικό της χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης και η Πρέσβειρα της Κύπρου στον Λίβανο, Μαρία Χατζηθεοδοσίου.

Το ακροατήριο αποτελείτο από πέραν των 50 επιχειρηματιών και στελεχών, μέλη του France Liban Chamber of Commerce, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ζήτησαν να διοργανωθεί αποστολή στην Κύπρο

Μιλώντας στο InBusinessNews, o CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, υπέδειξε ότι μεγάλο ενδιαφέρον και πρόθεση για επενδύσεις στην Κύπρο επέδειξαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της τεχνολογίας της και ενέργειας.

«Η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ σημαντική και ως Invest Cyprus θέλουμε και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις επενδύσεις τους στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταννούσης τόνισε τη σημασία της εν λόγω προοπτικής, καθώς η Γαλλία έχει σημαντική επιρροή ως χώρα, κυρίως στην Ε.Ε., την ώρα που στον Λίβανο υπάρχουν πολύ δυνατές γαλλικές επενδύσεις.

«Πέραν τούτου, επειδή η Γαλλία είναι μεγάλη και σημαντική χώρα και η Κύπρος κομμάτι της Ε.Ε. και συνάμα η πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα στον Λίβανο, μας δίδεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε και να καταστεί η Κύπρος γέφυρα συνεργασίας για επενδύσεις και επιχειρήσεις μεταξύ Γαλλίας, Λιβάνου ή ακόμη και της ευρύτερης περιφέρειας.

Συν τοις άλλοις, αυτό βοηθά και τις ήδη εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με τη Γαλλία. Αν αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία σωστά, θα ενισχυθεί η οικονομία μας», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που καταγράφηκε, οι εταιρείες ζήτησαν να διοργανωθεί αποστολή του France Liban Chamber of Commerce στην Κύπρο, ώστε οι εν δυνάμει επενδυτές να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα δεδομένα στη χώρα μας και να ενημερωθούν περισσότερο μέσα από συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους.

«Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συνεργασίες και ενίσχυση των επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργασιών που έχει η Κύπρος με τη Γαλλία και τον Λίβανο», κατέληξε ο CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης.

Δειτε Επισης

Πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ με φόντο...CarVal και Caius Capiltal
Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Εντάσσεται στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ-Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης
Έκλεισαν οι αιτήσεις για τα Σχέδια επιχορηγημένων διακοπών εργαζομένων & χαμηλοσυνταξιούχων-Πόσες υποβλήθηκαν
Παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος-Πόσοι υπέβαλαν οριστικά μέχρι σήμερα
ΣΠΟΔ: Οριακή αύξηση ύστερα από δύο συνεχόμενες μειώσεις-Αυτά που συνέβαλαν στην μεγέθυνση
Εκτός Δεικτών του ΧΑΚ οι μετοχές της Unifast Finance & Investments Public Company
Γιατί τα social media δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει εκλεγεί ο Φειδίας
Εργατικό κόστος: Πόσο αυξήθηκε και πόσο δυσκολεύει τις επιχειρήσεις-Σύγκριση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ε.Ε.
Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ