Κλείνει το μάτι σε επενδύσεις λιβανέζικων και γαλλικών συμφερόντων η Κύπρος-Τεράστιο το ενδιαφέρον

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, επέκταση των δραστηριοτήτων τους και ίδρυση γραφείων στην Κύπρο, εκδηλώνουν εταιρείες γαλλικών και λιβανέζικων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον Λίβανο και στη Γαλλία(σ.σ. μέλη του «France Liban Chamber of Commerce»-Εμπορικό Επιμελητήριο Γαλλίας-Λιβάνου), κυρίως στους τομείς της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της τεχνολογίας και της ενέργειας.

Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ως υψίστης σημασία για την χώρα μας, με τις συγκεκριμένες εν δυνάμει επενδύσεις να αποφέρουν σε περίπτωση υλοποίησής τους πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του νησιού μας.

Και αυτό, δεδομένης της μεγάλης επιρροής της Γαλλίας στην Ε.Ε., αλλά και δεδομένου του γεγονότος ότι η Κύπρος είναι γεωγραφικά η πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα στον Λίβανο, κάτι που της επιτρέπει να αναδειχθεί ως γέφυρα συνεργασίας επενδύσεων και επιχειρήσεων ολόκληρης της περιοχής.

Η εκδήλωση του Invest Cyprus στην Βηρυτό

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού αναδείχθηκαν από τον Invest Cyprus στα μέλη του France Liban Chamber of Commerce, ανάμεσά τους αξιόλογοι επιχειρηματίες και επενδυτές, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο οργανισμός στη Βηρυτό.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση του France Liban Chamber of Commerce και με την άμεση ανταπόκριση του Invest Cyprus, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με την αγορά του Λιβάνου και των γαλλικών και λιβανέζικων εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, παρουσίασε ενώπιων επιχειρηματικών στελεχών και αξιόλογων μελών του France Liban Chamber of Commerce, το κυπριακό επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως φυσικά και τα κίνητρα για επενδύσεις στην Κύπρο.

Σε roundtable που έλαβε χώρα, έδωσαν το παρών τους υφιστάμενοι επενδυτές από την περιοχή στην Κύπρο, οι οποίοι μέσα από testimonials, διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους. Ανάμεσά τους, οι εταιρείες Murex, Kassatly Group, εταιρεία που ασχολείται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και ο Shadi Karam (ex-Chairman της Astrobank).

Στο roundtable έλαβε μέρος και ο CEO του Invest Cyprus, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, τα οποία είχαν να κάνουν με τους τομείς στους οποίους επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την Κύπρο, τις διαδικασίες και το φορολογικό καθεστώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δικό της χαιρετισμό και καλωσόρισμα απηύθυνε από το βήμα της εκδήλωσης και η Πρέσβειρα της Κύπρου στον Λίβανο, Μαρία Χατζηθεοδοσίου.

Το ακροατήριο αποτελείτο από πέραν των 50 επιχειρηματιών και στελεχών, μέλη του France Liban Chamber of Commerce, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ζήτησαν να διοργανωθεί αποστολή στην Κύπρο

Μιλώντας στο InBusinessNews, o CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης, υπέδειξε ότι μεγάλο ενδιαφέρον και πρόθεση για επενδύσεις στην Κύπρο επέδειξαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της τεχνολογίας της και ενέργειας.

«Η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ σημαντική και ως Invest Cyprus θέλουμε και επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις επενδύσεις τους στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ταννούσης τόνισε τη σημασία της εν λόγω προοπτικής, καθώς η Γαλλία έχει σημαντική επιρροή ως χώρα, κυρίως στην Ε.Ε., την ώρα που στον Λίβανο υπάρχουν πολύ δυνατές γαλλικές επενδύσεις.

«Πέραν τούτου, επειδή η Γαλλία είναι μεγάλη και σημαντική χώρα και η Κύπρος κομμάτι της Ε.Ε. και συνάμα η πλησιέστερη ευρωπαϊκή χώρα στον Λίβανο, μας δίδεται η ευκαιρία να συνεργαστούμε και να καταστεί η Κύπρος γέφυρα συνεργασίας για επενδύσεις και επιχειρήσεις μεταξύ Γαλλίας, Λιβάνου ή ακόμη και της ευρύτερης περιφέρειας.

Συν τοις άλλοις, αυτό βοηθά και τις ήδη εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε με τη Γαλλία. Αν αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία σωστά, θα ενισχυθεί η οικονομία μας», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που καταγράφηκε, οι εταιρείες ζήτησαν να διοργανωθεί αποστολή του France Liban Chamber of Commerce στην Κύπρο, ώστε οι εν δυνάμει επενδυτές να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τα δεδομένα στη χώρα μας και να ενημερωθούν περισσότερο μέσα από συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους.

«Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συνεργασίες και ενίσχυση των επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργασιών που έχει η Κύπρος με τη Γαλλία και τον Λίβανο», κατέληξε ο CEO του Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης.

Δειτε Επισης

Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων