Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)

Την παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στον Ύψωνα ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη 21 Μαρτίου η Kassatly Chtaura, μέλος του λιβανέζικου κολοσσού παρασκευής ποτών Kassatly Group Holding.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος κατήλθε στην Κύπρο και κατέστησε έδρα του την χώρα μας, μέσω της εταιρείας Boutique Beverage Bottling Int'l Ltd, στο πλαίσιο των φιλόδοξων σχεδίων του για την μεγέθυνσή του σε παγκόσμιο παίκτη.

Συναφώς, τον Δεκέμβριο του 2022 ανακοίνωσε την κατασκευή εργοστασίου στον Ύψωνα, προαναγγέλλοντας την δημιουργία 100 θέσεων εργασίας.

Μιλώντας στο CBN, ο διευθύνων σύμβουλος της Kassatly Chtaura, Nayef Kassatly, ανέφερε ότι η παραγωγή ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και συνεχίζεται ομαλά.

«Βρισκόμαστε στην Κύπρο από τον Σεπτέμβριο του 2021», συνέχισε, σημειώνοντας ότι το εργοστάσιο παραγωγής δημιουργήθηκε στον Ύψωνα της Λεμεσού μετά την απόκτηση των απαιτούμενων αδειών.

Η διαδικασία υποστηρίχθηκε από τον Invest Cyprus και τη Μονάδα Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Με την έναρξη της πρώτης γραμμής παραγωγής να έχει αρχίσει, ο κ. Kassatly ανυπομονεί για την έναρξη της δεύτερης γραμμής παραγωγής, που αφορά στην ετικετοποίηση των φιαλών. Κάτι που αναμένεται σε περίπου ένα μήνα από τώρα.

«Η γραμμή ετικετοποίησης φιαλών του εργοστασίου παραγωγής, εν τω μεταξύ, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο», πρόσθεσε ο Kassatly. Μέχρι τότε, οι ήδη διακοσμημένες φιάλες εισάγονται από τον Λίβανο.

«Έχουμε μια ομάδα 20 με 25 ατόμων στη θέση της», συνέχισε, προσθέτοντας ότι το Τμήμα Εργασίας του αρμόδιου υπουργείου είχε διευκολύνει τη διαδικασία έκδοσης βίζας, ώστε οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας στο Λίβανο να έρθουν στην Κύπρο για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό στο χώρο εδώ.

Όπως υπέδειξε ο κ. Kassatly, η άκρως βοηθητική διάθεση με την οποία αντιμετώπισαν τον όμιλο οι κυπριακές Αρχές, τοποθέτησαν εξ αρχής την εξαγωγή των δημοφιλών ποτών της εταιρείας από την Κύπρο στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ, χρονικά, στον εγγύς ορίζοντα.

Η συμβολή του Invest Cyprus

Εξάλλου, την έναρξη της παραγωγής, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο CEO του Invest Cyprus Μάριος Ταννούσης.

«Πρώτα ήταν ένα τηλεφώνημα για μια υποψήφια επένδυση, μετά μια συνάντηση, μετά μια επίσκεψη στον χώρο, μετά ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μετά η υλοποίηση του σχεδίου. Σας ευχαριστώ Nayef Kassatly για την εμπιστοσύνη στην Κύπρο και τα καλά σας λόγια», έγραψε ο κ. Ταννούσης.

Capture

Σημειώνεται πως ο Invest Cyprus διαδραμάτισε με τη σειρά του καίριο ρόλο και παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια στην Kassatly Group Holding και δη στην επιθυμία και προσπάθειά του ομίλου να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Κύπρο, καθιστώντας την χώρα μας ως έδρα του.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο ξεκίνησε με τη διάσημη σόδα Freez mix, γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου, με τον διευθύνων σύμβουλο της Kassatly Chtaura, Nayef Kassatly, να προβαίνει στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Boutique Beverage Bottling Int'l Ltd (BBBI LLC), μια εταιρεία παραγωγής ποτών, μέλος του ομίλου Kassatly στο Λίβανο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 21 Μαρτίου 2024, άρχισε να παράγει για πρώτη φορά στο νέο της εργοστάσιο παραγωγής στον Ύψωνα τη διάσημη σόδα Freez mix, γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου.

5941615A-7769-470B-A1D0-E14D89FF1C1D

Η πρώτη ημέρα παραγωγής ήταν πολύ ομαλή και ελπίζουμε ότι η παραγωγική ικανότητα θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Στον Λίβανο γιορτάζουμε την Ημέρα της Μητέρας στις 21 Μαρτίου, έτσι σήμερα ευχαριστούμε τη νέα μας μητέρα, το φιλόξενο και όμορφο νησί της Κύπρου».

6D6D0824-A70D-42A1-8228-5B3BC70F92B5(1)

Σ.σ.: Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από την πρώτη μέρα παραγωγής, μας παραχωρήθηκαν από το Kassatly Group.

Δειτε Επισης

Φόβοι αναζωπύρωσης πληθωρισμού από το υψηλό κόστος στην παγκόσμια ναυτιλία
Επιβραδύνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Χαλλούμι: €210.000 για αναβάθμιση συστημάτων αποστολής στοιχείων διακίνησης νωπού γάλακτος
Στο μικροσκόπιο της ΕΠΑ η εξαγορά των Υπεραγορών Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης
Υπεραγορές Αλφαμέγα: «Σκόραραν» στον τελικό του Euro2024 με ένα λαμπρό πάρτι
Έκπληξη αιγοπροβατοτρόφων για τα μικρά τυροκομεία-«Δεν υπάρχει έλλειψη αιγοπρόβειου γάλακτος»
Απαντά στα «πυρά» της Επιτροπής Εμπορίου το Υπουργείο-«Αδήριτη ανάγκη η ψήφιση ν/σ για πλαφόν στο νερό»
Atterbury Europe: Συμφωνία με Αλφαμέγα για παρουσία στο Mall of Limassol, χρηματοδότηση από Eurobank
Ε.Ε.: Διχασμένα τα κράτη-μέλη για τους δασμούς στα εισαγόμενα ηλεκτρικά οχήματα από Κίνα
Κακάο: Στα ύψη η τιμή στην Ε.Ε., εξαίρεση η Κύπρος-Η αιτία των αυξήσεων και νέα δεδομένα από τον Αύγουστο