Ο Χρίστος Πατσαλίδης στο Nicosia Economic Congress

Η στιγμή πλησιάζει για τη διεξαγωγή του φετινού Nicosia Economic Congress που επανέρχεται για να σκιαγραφήσει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, την ερχόμενη Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 στις 08:30 π.μ., το ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Εκεί, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου, με κεντρικό άξονα συζήτησης τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές της οικονομικής πορείας της χώρας.

Με έμφαση στις κυβερνητικές πολιτικές, τις ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων, το συνέδριο υπόσχεται να προσφέρει στρατηγική σκέψη και καίριες αναλύσεις για την επιχειρηματική κοινότητα και τα επιμέρους ζητήματα που προβληματίζουν τους πρωταγωνιστές της.

Ανάμεσα στην πληθώρα ομιλιών και αναλύσεων που θα έχει κανείς τη δυνατότητα να παρακολουθήσει σε μερικά εικοσιτετράωρα, συγκαταλέγεται και η παρουσίαση του Χρίστου Πατσαλίδη, Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της ΗB Insurance Holding Ltd. Ο ομιλητής με την τεχνογνωσία του και την τεράστια εμπειρία, θα εξετάσει πτυχές της οικονομίας με έμφαση στον ασφαλιστικό τομέα και το πως επηρεάζεται λόγω κλιματικής αλλαγής και της εξέλιξης της τεχνολογίας.

Who is who

Ο Χρίστος Πατσαλίδης γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήμες με πλήρη υποτροφία τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμέσως μετά τις σπουδές του, εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής σε αναλογιστικά θέματα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus, όπου ειδικεύτηκε σε συνταξιοδοτικά συστήματα και συστήματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Το 1994 εντάχθηκε στον Όμιλο της Cyprus Popular Bank, όπου βοήθησε στη δημιουργία της ασφαλιστικής εταιρείας Laiki Cyprialife. Παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι το 2000 ως Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Liberty Life Insurance. Από το 2003 μέχρι το 2009 διετέλεσε Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του ομίλου Nest Investments (Holdings) Ltd, όπου ήταν υπεύθυνος για τις αναλογιστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων για τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου σε διάφορες χώρες.

Είναι κάτοχος των τίτλων Fellow of the Society of Actuaries (FSA), Chartered Enterprise Risk Analyst (CERA),Fellow of the Conference of Consulting Actuaries (FCA), Certified Fellow of the Institute of Risk Management (CFIRM),Fellow of the Cyprus Actuarial Association (FCAA), Fellow of the Hellenic Actuarial Society (FHAS) και Associate of the Institute of Actuaries in the UK (AIA).

Η εμπειρία του περιλαμβάνει σχεδιασμό ασφαλιστικών προϊόντων, σχεδιασμό και υλοποίηση ψηφιακών υποδομών, το συνολικό φάσμα των αναλογιστικών πτυχών ασφαλιστικών εργασιών όσο αφορά στον κλάδο ζωής όσο και στους γενικούς κλάδους, διαχείριση κινδύνων, αντασφαλίσεις, διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, διαχείριση λειτουργιών, κλπ.

Από το Δεκέμβριο του 2020, είναι Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της HB Insurance Holding Ltd, θυγατρικής της Ελληνικής Τράπεζας, υπεύθυνος για την εποπτεία και τη στρατηγική ανάπτυξη των δύο Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου.

Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life Insurance Company Limited και Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λίμιτεδ, όπως επίσης και της HB Insurance Holding Limited.

Τι περιλαμβάνει η θεματολογία του Συνεδρίου

Το συνέδριο περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, τοποθετήσεων και αναλύσεων από υπουργούς και διαμορφωτές πολιτικής που θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, τις πολιτικές που θα θωρακίσουν την κυπριακή οικονομία και θα ενισχύσουν το κυπριακό επιχειρείν, καθώς και το πώς το κράτος δίνει ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του ταμείου ανάκαμψης, των ευρωπαϊκών κονδυλίων, των μέτρων για περαιτέρω διαφάνεια και της ενίσχυσης του brand της Κύπρου στο εξωτερικό.

Οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και οι εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Επίσης, θα διεξαχθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης από CEO's μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αναλύσουν τη δική τους άποψη για την πορεία της οικονομίας, τη στήριξη του κράτους και τις μεγάλες προκλήσεις του 2024.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

  • Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική
  • Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group
  • Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD
  • Συντονιστής: IMH
  • Υποστηρικτής: Invest Cyprus
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας