Έξι δήμοι της Λευκωσίας επεκτείνουν τον χώρο προσωρινής φύλαξης αδέσποτων σκύλων στο Παλιομέτοχο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, οι Δήμοι Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Αγίου Δομετίου και Έγκωμης ανακοίνωσαν ότι έχουν εξασφαλίσει τεμάχιο δίπλα από τον υφιστάμενο χώρο προσωρινής φύλαξης σκύλων που βρίσκεται στο Παλαιομέτοχο, με σκοπό την επέκταση και αναβάθμισή του.

Πρόσφατα οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Αγίου Δομετίου και Έγκωμης υπέγραψαν σύμβαση με το Υπουργείο Εσωτερικών για παραχώρηση του τεμαχίου για ένα χρόνο με δικαίωμα ανανέωσης.

Οι Δήμοι κατανοώντας το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τις αυξημένες ανάγκες σε χώρους φιλοξενίας σκύλων, ζήτησαν όπως τους παραχωρηθεί κρατική γη για δημιουργία χώρου εκγύμνασης των σκύλων, ενώ παράλληλα θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών.

adespotaepektasi2

Τα αδέσποτα σκυλιά στην Κύπρο δυστυχώς όλο και αυξάνονται. Σε καθημερινή βάση, με μια μόνο ματιά στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε σκυλιά, ράτσας και μη, να είναι εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και χωράφια, ή να καταλήγουν σε φιλοζωικές και καταφύγια, περιμένοντας να υιοθετηθούν.

Αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο SIMBA, το οποίο στεγάζεται στο Χώρο Προσωρινής Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στο Παλιομέτοχο, φιλοξενούνται 120 σκυλιά διάφορων φυλών, ενώ οι εγκαταστάσεις είναι φτιαγμένες για 60. Στόχος του καταφυγίου είναι όπως κανένα σκυλί να μην θανατώνεται, αλλά να γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες εξεύρεσης οικογενειών που να μπορούν να υιοθετήσουν ή να παρέχουν προσωρινή διαμονή στα αδέσποτα τετράποδα που καταλήγουν εκεί.

adespotaepektasi3

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θα πρέπει να θεωρείται ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων, αλλά και προβληματισμού για δράση. Η σημερινή ημέρα μας δίνει την καλύτερη αφορμή για να μιλήσουμε ξανά για τα αδέσποτα, προσαρμόζοντας τον λόγο και τις πράξεις μας στη νέα πραγματικότητα που ζούμε. Δεν αγοράζουμε αλλά υιοθετούμε υπεύθυνα ένα αδέσποτο, παρέχουμε προσωρινή φιλοξενία, γινόμαστε εθελοντές σε καταφύγια, στηρίζουμε οικονομικά τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, ενημερωνόμαστε για τα δικαιώματα των ζώων.

Στοιχεία επικοινωνίας: 99657631

https://www.facebook.com/animalaidcyprus

https://www.instagram.com/simba_animal_aid_cyprus/

https://www.simbaanimalaidcyprus.org/

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)