Εντυπωσιακή συμμετοχή κρατικών αξιωματούχων στο Nicosia Economic Congress

Τα καυτά θέματα της ατζέντας τους και τις λύσεις στα πιο κρίσιμα ζητήματα που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό τους θα παρουσιάσουν αξιωματούχοι της κυπριακής κυβέρνησης στο προσεχές Nicosia Economic Congress.

Για 14η συνεχή χρονιά, το Συνέδριο διοργανώνεται με στόχο να σκιαγραφήσει την επικρατούσα κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, τις σημαντικές κυβερνητικές πολιτικές που θα διαμορφώσουν το οικονομικό πεδίο κατά τα επόμενα χρόνια, τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ενώπιον των κυπριακών επιχειρήσεων και τους βέλτιστους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που τις ταλανίζουν.

Το σπουδαίο γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 08:30 στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συνάξεις όπου επιχειρηματίες, CEO’s και υψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί, έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υπουργούς, εκπρόσωπους ρυθμιστικών αρχών και άλλους διαμορφωτές πολιτικής για την πορεία της οικονομίας.

Χάραξη πολιτικής

Το συνέδριο περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών, τοποθετήσεων και αναλύσεων από υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι θα εξετάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας και θα προβούν σε προβλέψεις για το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει το έναυσμα με ομιλία που φέρει τον τίτλο «Η Κύπρος ως πόλος πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μιλήσει για τον αντίκτυπο τόσο των διεθνών πρωτοβουλιών όσο και των περιφερειακών συνεργασιών.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και ακούστε τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, να κάνει λίγο αργότερα τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία. Ο επικεφαλής του Υπουργείου θα μιλήσει για τις πολιτικές εκείνες, που θα θωρακίσουν την οικονομία μας εν μέσω ενός αβέβαιου διεθνούς περιβάλλοντος.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, θα παρουσιάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού: Aπό τους στόχους μέχρι τις δράσεις και τον αντίκτυπο που έχουν.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κρατικής μηχανής είναι το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει ακολούθως τον Δρ. Νικόδημο Δαμιανού, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Δρ. Δαμιανού παρουσιάσει το όραμα αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει, στον δρόμο προς μια ψηφιακή Κύπρο.

Θα ακολουθήσει η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου που καλείται να διαχειριστεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα των ημερών, αυτό της έλλειψης δυναμικού με κατάλληλες δεξιότητες και που ταλανίζει την αγορά εργασίας. Η Υπουργός θα συζητήσει τις πολιτικές για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας και την μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι σε εξέλιξη.

Παρουσία ξένων ομιλητών και πάνελ με επιχειρηματίες

Παράλληλα, οι ομιλίες από διακεκριμένες προσωπικότητες του εξωτερικού περιλαμβάνουν θέματα όπως οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα σχέδια για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το τραπεζικό σύστημα και εξελίξεις και προβλέψεις σε Κύπρο και Ευρώπη ευρύτερα.

Επίσης, θα διεξαχθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης από CEO's μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αναλύσουν τη δική τους άποψη για την πορεία της οικονομίας, τη στήριξη του κράτους και τις μεγάλες προκλήσεις του 2024.

Ομιλίες από πολιτικά πρόσωπα θα αναδείξουν, τέλος, τις εθνικές προσπάθειες για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο του φυσικού αερίου, τις προοπτικές μετά τις πρόσφατες ανακαλύψεις και την πολιτική του κράτους για μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, καθώς και σε πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.
  • Οικονομολόγους, αναλυτές, ακαδημαϊκούς.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.\

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: ECOMMBX, Hellenic Life, Παγκυπριακή Ασφαλιστική

Χορηγοί: Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Philip Morris Cyprus, UW Group

Οργανωτές: Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, περιοδικό GOLD

Συντονιστής: IMH

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: ALPHA Κύπρου, CBN, περιοδικό IN Business, Reporter, Super FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505543 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας