CIM Summit 2024: Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και τι αλλάζει στα εργασιακά

Ζούμε σε εποχές απόλυτου μετασχηματισμού. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, λύνει πολλά προβλήματα στο επίπεδο ενός έμπειρου ανθρώπου, και αλγόριθμοι δημιουργίας εικόνων, όπως του MidJourney, δημιουργούν εικόνες που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φωτορεαλιστικές.

Η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγορίθμων δημιουργίας εικόνων σημαίνει μια σημαντική μετασχηματιστική διαδικασία για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και προσεγγίζουμε και την εργασία. Η δυνατότητα των τεχνολογιών αυτών να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε επίπεδο ανθρώπινης εμπειρογνωμοσύνης σημαίνει ότι ορισμένες εργασίες μπορούν να αυτοματοποιηθούν ή να βελτιωθούν δραματικά. Κάτι τέτοιο δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ανθρώπινη εργασία, με τις δεξιότητες και τις γνώσεις να επικεντρώνονται σε πιο περίπλοκες, δημιουργικές και στρατηγικές εργασίες, ενώ τα μη δημιουργικά καθήκοντα, τα καθήκοντα ρουτίνας, μπορούν να αναλάβουν μηχανικά συστήματα.

Τι σημαίνει, λοιπόν, για το μέλλον της εργασίας η νέα τεχνολογική εξέλιξη; Απάντηση στο φλέγον ερώτημα θα δώσει ο Δρ David Stillwell καθηγητής Computational Social Science στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge, σε μια ομιλία που θα φιλοξενήσει το CIM Summit 2024.

Ο Καθηγητής που είναι επίσης ακαδημαϊκός διευθυντής του Κέντρου Ψυχομετρίας θα προβεί σε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα, «Generative AI is a disruptive technology. But who will get disrupted and how?»

Ο David Stillwell μελετά τους δεσμούς μεταξύ των μεγάλων δεδομένων και της ψυχολογίας- η έρευνά του με 6 εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής μπορεί να προβλέψει την προσωπικότητα ενός χρήστη με απίστευτη ακρίβεια.

Η έρευνα που ακολούθησε διαπίστωσε ότι η εξατομίκευση μιας διαφήμισης στην ψυχολογία του παραλήπτη είναι πιο αποτελεσματική από τις γενικές διαφημίσεις. Ο David ερευνά επί του παρόντος πόσο δημιουργικά είναι τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα ΤΝ σε σύγκριση με τους ανθρώπους.

Το μέλλον των επιχειρήσεων: Προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές ανακαλύψεις, πολιτισμικές αλλαγές και πρωτοφανείς παγκόσμιες προκλήσεις, οι επιχειρήσεις καλούνται με απόλυτη ευελιξία, όχι απλώς να επιβιώνουν, αλλά, να ευδοκιμούν μέσα στην αλλαγή. To CIM Summit 2024 έχει σαν θέμα το The Future of Business: Adapting to a Changing Landscape.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 08:30 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου (Αγία Παρασκευή) στη Λευκωσία, και θα καταπιαστεί με παραδείγματα που κάποτε υπαγόρευαν την επιτυχία και σήμερα υφίστανται μια μετασχηματιστική αλλαγή, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να επανεκτιμήσουν, να αναπροσαρμόσουν και να καινοτομήσουν.

To CIM Summit 2024, είναι σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου και της περιοχής διοργανώνεται κάθε χρόνο εδώ και 16 χρόνια και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων.

Παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκοί από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ευρώπης και καταξιωμένα στελέχη θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους παρευρισκόμενους που εκπροσωπούν τις κορυφαίες εταιρείες της Κύπρου.

Το Συνέδριο θα χαιρετήσει ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, εκ μέρους της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Θα προηγηθεί χαιρετισμός από τον Γιάγκο Χατζηγιάννη, Διευθύνων Σύμβουλο του CIM - Cyprus Business School.

Οι ομιλητές του CIM Summit, Casidhe Troyer, Sue Dopson, Trudi Lang θα αναλύσουν και θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την άνοδο των αμοιβαίων κεφαλαίων δεικτών και της εταιρικής Ε&Α, καθώς άλλων σύγχρονων τάσεων και σημαντικών παραμέτρων της οικονομίας.

Σημειώνεται ακόμη, ότι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει στο πλαίσιο του Συνεδρίου και ερωτήματα που το απασχολούν.

H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη των επίτιμων μελών του CIM 2024.

Ποιους ενδιαφέρει

Το CIM Summit 2024 απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, διευθυντές μάρκετινγκ, διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντές πωλήσεων, διευθυντές παραγωγής, διευθυντές logistics, διευθυντές εμπορικών σημάτων και κάθε άλλο στέλεχος που θα ήθελε να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις στις επιχειρήσεις.

Πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: CIM-Cyprus Business School Πλατινένιος Xορηγός: Green Energy Group Χρυσοί Χορηγοί: NetU, Unicars Αργυροί Χορηγοί: Alphamega Hypermarkets, Cablenet, C.A.PAPAELLINAS Group, Energame, Gan Direct, Iron Mountain Cyprus Ltd, McDonald’s, Philip Morris Χάλκινοι Χορηγοί: Cyfield Group, Gloria Jeans, KEAN, KPMG, MetLife, Payabl, Paul, Spyros Vassiliou & Associates LLC, Remedica, TBWA Entelia, Tototheo, Zorbas Group Υποστηρικτές: Cyprus Forum, Landas Colour, LightBlack, Panayiotides Gifts and Textiles, Photos Photiades Group Ειδικός Συνεργάτης: Bank of Cyprus Συντονιστής: IMH

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας