Ευγκένη Τιάπκιν: Γιατι η Freedom24 υποστηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στην Κύπρο

Τους λόγους για τους οποίους η Freedom24 υποστηρίζει πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Κυπριακού Open Chess Championship 2024 που διεξήχθη στη Λεμεσό, απαριθμεί ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας, Ευγκένη Τιάπκιν.

Αναλύει επίσης περαιτέρω τη φιλοσοφία της Freedom24 και το πώς αντικρύζει την τέχνη και τον πολιτισμό ως αναπόσπαστα συστατικά μιας ακμάζουσας κοινότητας, ενώ μοιράζεται και μερικά από τα συναρπαστικά σχέδια της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, στα οποία περιλαμβάνεται και η επέκταση του κύκλου εργασιών της.

Η Freedom24 συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύπρο, όπως το Freedom Celebrity Ballet Gala και το 2024 που διεξήχθη πρόσφατα στο Cyprus Open Chess Championship. Θα μπορούσατε να μας πείτε περισσότερα για τη συμμετοχή της εταιρείας στο πρωτάθλημα σκακιού και τι ήταν αυτό που σας ώθησε να λάβετε μέρος;

Σίγουρα. Η συμμετοχή μας στο Κυπριακό Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκακιού είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μας δέσμευση να συνεισφέρουμε στην τοπική κοινωνία ενισχύοντας αθλητικά, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά έργα όπως και ταλέντα. Το σκάκι είναι ένα παγκόσμιο παιχνίδι και μια εξαιρετική πλατφόρμα για να φέρεις κοντά τους ανθρώπους. Πιστεύουμε στην υποστήριξη εκδηλώσεων που ενθαρρύνουν τη στρατηγική σκέψη και τον ανταγωνισμό σε υγιή πάντοτε πλαίσια, παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ευρύτερη αθλητική κοινότητα.

Θα θέλατε να μας πείτε περισσότερα για τη φιλοσοφία της εταιρείας σας όσον αφορά την υποστήριξη της τέχνης και του πολιτισμού στην Κύπρο; Γιατί θεωρείτε ότι είναι σημαντικό μέρος των επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων;

Η ενασχόλησή μας με τα κοινά και πιο συγκεκριμένα με πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το γκαλά μπαλέτου που διοργανώσαμε, πηγάζει από την ευρύτερη φιλοσοφία μας. Βλέπουμε την τέχνη και τον πολιτισμό ως αναπόσπαστα συστατικά μιας ακμάζουσας κοινότητας, ειδικά στην Κύπρο, μια χώρα με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Το μπαλέτο, ειδικότερα, είναι μια διαχρονική μορφή έκφρασης που ξεπερνά κάθε φραγμό. Φιλοδοξούμε να ανοίξουμε την Κύπρο στον κόσμο και να δείξουμε τον πλούτο του νησιού μας στη διεθνή κοινότητα. Υποστηρίζοντας δε, τέτοιες εκδηλώσεις, στοχεύουμε στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος όπου η δημιουργικότητα, η καλλιτεχνική αριστεία και γενικότερα το κυπριακό πολιτιστικό τοπίο μπορούν να ανθίσουν ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον, πιστεύουμε στη συνέργεια της οικονομίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ας πάρουμε το σκάκι, για παράδειγμα. Η επιτυχία τόσο σε αυτό το άθλημα όσο και σε επενδύσεις, καθοδηγείται από παρόμοιες αξίες και ιδιότητες: ανοιχτό μυαλό και στρατηγική σκέψη. Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτισμό, ο οποίος διαμορφώνεται από τη δημιουργικότητα, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του χρηματοπιστωτικού κόσμου. Κατά κάποιο τρόπο, οι επενδύσεις είναι άθλημα και τέχνη. Έτσι, πιστεύουμε ότι υποστηρίζοντας τις τοπικές πρωτοβουλίες και προωθώντας τα τοπικά ταλέντα, δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο στο σύνολο της κοινότητας.

Θα ενθαρρύνατε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας στη στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών;

Οδηγούμαστε από το δικό μας όραμα εδώ, το οποίο έχει τις ρίζες του στον μεγάλο σεβασμό που έχουμε για την Κύπρο και την κοινότητά της. Δεν πρόκειται για κάποια τυπική διαδικασία, αλλά για μια γνήσια δέσμευση, γι' αυτό και δεν μπορούμε πραγματικά να ενθαρρύνουμε άλλες επιχειρήσεις να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη, αν δεν είναι πρόθυμες να το πράξουν οι ίδιες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να προέρχεται από το αίσθημα ευθύνης των ίδιων των επιχειρήσεων, και αυτό είναι που μας οδηγεί.

Κοιτάζοντας μπροστά, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια από τα μελλοντικά σχέδια της Freedom24, τόσο σε σχέση με την ίδια την εταιρεία, όσο και με την προσφορά σας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό;

Είμαστε αφοσιωμένοι στην επέκταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του ψηφιακού οικοσυστήματος, παρέχοντας μια πιο ολοκληρωμένη επενδυτική εμπειρία για τους πελάτες μας σε όλη την ΕΕ. Τον περασμένο χρόνο πετύχαμε επέκταση της γεωγραφικής μας παρουσίας σε άλλες έξι χώρες.

Σήμερα, η Freedom24 διαθέτει γραφεία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και, φυσικά, τα κεντρικά μας γραφεία τα οποία βρίσκονται εδώ στην Κύπρο. Η προσπάθεια φυσικά, είναι να συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς και αυτή την τάση.

Η δέσμευσή μας εξάλλου σε πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές πρωτοβουλίες παραμένει ακλόνητη. Δεν μπορώ να μοιραστώ τα πάντα αυτή τη στιγμή, αλλά να είστε σίγουροι ότι η Freedom24 θα έχει ακόμη πιο ισχυρό αντίκτυπο στις τοπικές πρωτοβουλίες το 2024.

Δειτε Επισης

Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους
Σε εξέλιξη το live link στην Αθηένου… Cyta και Super FM γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (pics)
Τo Andrey & Julia Dashin’s Foundation παρουσιάζει το έργο «Reclaimed Waters: A Reflection on Sea Pollution»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού