Powered by

Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται

Μια βδομάδα γεμάτη δράση και στοιχεία περιμένει τις αγορές, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Απρίλιο να βρίσκονται στο επίκεντρο, την ώρα που το γεν προκαλεί αστάθεια.

Μια πτώση του γεν άνω του 10% έναντι του δολαρίου μετέθεσε τη συζήτηση όχι στο αν αλλά στο πότε το Τόκιο θα παρέμβει για να στηρίξει το νόμισμα του.

Η απάντηση φαίνεται ότι δόθηκε στα 160 ανά δολάριο, ένα επίπεδο που έχει να δει από τον Απρίλιο του 1990. Το γεν ανέβηκε μέχρι και στα 154,40 τη Δευτέρα. Την Τρίτη επέστρεψε γύρω στα 157.

Αυτή τη βδομάδα αναμένεται επίσης η απόφαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, την Τετάρτη, όταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση μετά τις εκθέσεις για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο, οι οποίες ήταν ψηλότερες από τις αναμενόμενες.

Δεν υπάρχουν αντίστοιχες ανησυχίες στην Ευρώπη, με τον πληθωρισμό για τον Απρίλιο να αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 2,4%, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προβεί σε μειώσεις κατά 67 μονάδες βάσης φέτος, έναντι 35 μονάδων βάσης που αναμένονται από τη Fed.

Βασικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές την Τρίτη είναι η έκθεση για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία για τον Μάρτιο και οι τιμές παραγωγού στη Γαλλία για τον Μάρτιο.

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο