Powered by

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων

«Όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, οι εμπειρίες και τα βιώματα του παρελθόντος, δεν μπορούν, να αποτελέσουν το μονοδιάστατο σύμβουλο για θέματα στρατηγικών αποφάσεων στον τουρισμό, αφού η όχι και τόσο μακρινή πανδημία, άφησε το στίγμα της στην βιομηχανία, αλλά και οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι σε θέση να ανατρέψουν το οποιοδήποτε στρατηγικό πλάνο έχουμε εκπονήσει.

Σε αυτές τις απρόβλεπτες εξελίξεις οι οποίες μπορούν να προκύψουν ανά πασά στιγμή, ήρθε να παρεισφρήσει και η κλιματική αλλαγή με όλες τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της».

Αυτά μεταξύ άλλων ανάφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) Δρ. Χρίστος Αγγελίδης, που ήδη συμπληρώνει 40 χρόνια προσφοράς στην πρώτη γραμμή, αφήνοντας την σφραγίδα του στον κυπριακό τουρισμό.

Αναλύοντας τα σημαντικότερα δεδομένα, αλλά και γεγονότα που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και πως αυτά έχουν διαμορφώσει την επιχειρηματική αλλά και περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τουρισμού, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε αναφορά στις χρεωκοπήσεις αεροπορικών εταιρειών, στον τερματισμό των εργασιών μεγάλων Οργανωτών Ταξιδιών και Ταξιδιωτικών πρακτόρων του εξωτερικού, διαφοροποιώντας με τον τρόπο αυτό την εικόνα, τα δεδομένα και τις δυναμικές των διαφόρων εταιρειών της τουριστικής αλυσίδας.

Αναφερόμενος στις ψηφιακές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αγγελίδης τόνισε την ανάγκη για ταχύτατη προσαρμογή, για να μπορέσουμε ως χώρα να παραμείνουμε ανταγωνιστική.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, ανάφερε ότι τα κινήματα και οι οργανισμοί που εμπλέκονται στον τομέα αυτό, ολοένα μεγαλώνουν και διεισδύουν στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Δημιουργούν ενοχές για χρήση αεροπλάνων και προτρέπουν παράλληλα το ταξιδιωτικό κοινό να επιλέγει προορισμούς με οικολογική προστασία και περιβαλλοντική συνείδηση.

Αυτό δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη διαμόρφωσης του ανάλογου πολιτικού πλαισίου που να εξασφαλίζει την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη του Τουρισμού μας. Επιπρόσθετα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το φόρο Πράσινης επιβάρυνσης στον ξενοδοχειακό τομέα.

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στο ζωτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Διευθυντές Ξενοδοχείων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της ξενοδοχειακής βιοτεχνίας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και με την προσαρμογή τους στα νέα τεχνολογικά εργαλεία και στην ολοκληρωμένη εκμάθηση ξένων γλωσσών, κυρίως σε Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Κινέζικα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος, τόνισε ότι ως προορισμός θεωρούμε ότι οι ενέργειες μας δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν η υγειονομική μας εικόνα, το επίπεδο καθαριότητας και ασφάλειας δεν αποπνέει εμπιστοσύνη και δεν εμπνέει ασφάλεια στο ταξιδιωτικό κοινό. Και αυτό αποτελεί ατομική και συλλογική ευθύνη όλων εμάς.

Εμείς στον ΠΑΣΥΔΙΞΕ ανάφερε, πιστεύουμε ότι το διαχρονικό μας BRAND και υπέρτατο τουριστικό προϊόν θα πρέπει να είναι η ευγένεια και η φιλοξενία. Αυτά θα πρέπει να καλλιεργήσουμε με λόγια, με πράξεις και πολιτικές και με αυτά να ξεχωρίσουμε και για αυτά να αγαπηθούμε ως ένας απίθανος ποιοτικός προορισμός.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού μέρους της Γενικής Συνέλευσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, εξαιρώντας το ρόλο του Συνδέσμου και των μελών του στην Τουριστική Βιομηχανία του τόπου μας.

Στη συνέχεια ο Σύνδεσμος βράβευσε το μέλος του, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Φορέα Φιλοξενίας κ. Πόλυ Καλλή.

Κατά τη διάρκεια τις εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για την περίοδο 2023-2026 με την σύνθεση:

  • Χρίστος Αγγελίδης: Πρόεδρος
  • Μάριος Έλληνας: Αντιπρόεδρος
  • Πόλυς Καλλής: Γραμματέας
  • Ελένη Ασπρογένους: Ταμίας
  • Άριστος Διομήδου: Μέλος
  • Χρίστος Τζιαμπάζης: Μέλος
  • Χρίστος Ευσταθίου: Μέλος
  • Νικόλας Κιρκιλάρης: Μέλος
  • Αντώνης Κυριάκου: Μέλος
  • Εύα Τζούμπα: Μέλος
  • Πέρσια Αναστασίου: Μέλος

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)